- RAM
- 3 GB
Arkadaşlar işlemcim fazla kullanılıyor. Onu nasıl düşürebilirim? Ya da fan hızını nasıl maksimum seviyeye getirebilirim?
Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi bilmiyorum nerede bakılır.
Hocam şimdi hangisini önerirsiniz? Bir de kasa fanıda olabilir. Bildiğiniz güzel varsa.
Hocam kasanızı bilmiyorum geniş mi büyük mü kaç cm fan takılabilir bilmediğim için net olarak yorum yapamıyorum. Bu ikisi arasında kule tipi olanı yani ikinci linktekini alabilirsiniz. Tabii iş sadece bununla bitmiyor. Kaliteli bir termal macun da alıp işlemciye sürmeniz lazım.
Hocam ölçeyim miisterseniz. Güzel soğutsun yeter.
AIDA64 kurup sıcaklık sekmesine gelin orada ki sıcaklık değerlerini ekran görüntüsü alıp atabilir misiniz burada? Mesela bunun gibi;
Eki Görüntüle 1428413
Bu fotoğraf sizin ise sizin de fan almanız gerekiyor. Sıcaklıklar yüksek.
Benim değil. Google'dan aldım. Benim sistemim de kule tipi soğutucu ve 12cm 7 adet fan var ısınma sorunum yok çok şükür![]()
Hocam ekran görüntüşü nasıl alacağım bilmiyorum ama anakart 45 CPU 48 cpu#1/Çekirdek#1 46 C
cpu#1/Çekirdek#2 47 GPU diyot 34 ila 43 arası değişior.
Eğer bu dedikleriniz sıcaklık değerleriyse fan almanıza gerek yok.
Fazla kulanlıyor işter onu nasıl düşürebilirimki RAM alsam yükü bir nebzede olsa düşer mi ya da ne alırsam kullanımı azalır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.