Athlon II 160U sistem düşük kullanılabilir RAM miktarı sorunu

taker856

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da gördüğünüz gibi bilgisayarım 4 GB RAM'in 2 GB'ını kullanıyor. Öncelikle sorunu detaylıca açıklayayım. Ben dün sabah bilgisayarımı açtım sorunsuzca oynuyordum. Tabi dün sabah böyle bir problem yoktu. Sonra ben oyundayken ekrana bir şeyler oldu ve ekran pembe oldu çizgiler çıktı (mavi ekran gelmedi) ve ben CTRL+ALT+DEL yaptım işlemedi. Yani bilgisayarım donmuştu ama ekran hala pembeydi. Daha sonra bende bilgisayarımın üstündeki "restart" tuşuna bastım ve bilgisayarımı yeniden açtım. Açılışta vb. hiç sıkıntı yoktu. Daha sonra masaüstü geldi ve hafif bir kasma vardı bilgisayarımda. Ben de sorunu tespit etmek için sistem özelliklerime girdiğimde karşıma başlıkta da yazdığı gibi kullanılabilir RAM miktarı sorunu çıktı. RAM'lerimi söktüm taktım, BIOS'u güncelledim vb. şeyleri yaptım ama hala sorunum düzelmedi. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

Sistem:
  • CPU: AMD Athlon II 160U PROCESSOR 1.80 ghz
  • GPU: AMD RADEON HD 5450 1GB
  • RAM: 2X2 4GB
  • İŞLETİM SİSTEMİ: Windows 8.1 PRO 64 BİT

kullanılabilir ram.png

Beyler bilgisayarın ram lerinin yerlerini değiştirdim sonra kapamıştım 2 saatliğine bilgisayarı açtım ve sorunum çözülmüş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı