Athlon II X4 630 Sistem Isınma Sorunu

Murat Dinçer

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Masaüstü bilgisayarımı baya önce almıştım fakat nedense bilgisayarım gerçekten çok fazla ısınıyor ve ısındığı zaman fanlardan fazla ses geliyor. Araştırdığım kadarıyla laptoplarda altına soğutucu konulabiliyormuş. Masaüstülerde de bu soruna bir çözüm var mı acaba bir yardım etseniz?

Sistemim :

• İŞLEMCİ : AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor 2.80 GHZ
  • RAM : 4 GB
  • SİSTEM TÜRÜ : 32 BİT
  • EKRAN KARTI : Nvidia Geforce GT420

Grafiği güzel oyunları oynamayı seviyorum. Tasarımcıyım, sürekli render alırım. Grafik, iç mekan tasarımlarıyla meşgulüm. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle işletim sistemini 64-bit yap. 4 GB RAM'in tamamını kullanamazsın yoksa. Bütçe belirtirsen soğutucu öneririz.

Ekran kartını temizle. Soğutucuyu sök. Sökülüyorsa fanı da sök. Isı yapraklarını temizle. İşlemci fanına da aynı işlemi yap. Kasa fanlarını da sök temizle. Ses devam ederse sesin hangi fandan geldiğini belirle yeni fan/soğutucu al.

Sistemi 64 bit yapabilme imkanım pek kolay değil. Ekran kartını yeni aldım neredeyse 2 - 3 ay oldu. Fakat eski ekran kartım bu ekran kartımdan daha iyiydi hatta ses çıkartmıyordu bilgisayar. Geçenlerde kasanın içini açtım bayağı tozlanmıştı. Onu temizledim. Bütçem fazla değil hangi soğutucuyu önerirsiniz? + Bu ekran kartım Nvidia GeForce GT 420 sponsorsuz bir ekran kartı yani sadece Nvidia fanları var. He bir de ben tasarımcıyım biraz fazla render alıyorum. Bu da bilgisayara bir zararı olabilir mi ? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…