GTX 780 ve Athlon II X4 630 Sistem Performans Sorunu

tears4fears

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

• AMD Athlon II X4 630 2.80GHz
  • 12GB
  • GTX 780
  • 1TB HDD
  • 450W PSU
  • W7 SP1

Knight Online oyununda dengesiz CPU yüzdesi alıyorum, normalde %40-%50'de seyrederken 2-3 saniye boyunca %80-%90 oluyor ve takılmalar oluyor oyun içinde, ve sonra tekrar %40-%50'ye dönüyor. Oyun içi FPS alıyorum, Bandicam'le bu sefer. İlk başlarda sorun yok sonra tekrar CPU yükseliyor ve daha şiddetli takılmalar oluyor. (Bu konuyu takıyorum çünkü FPS alamadığım zaman oynamamış gibi hissediyorum.)

CS:GO'da da öyle. CPU yükseldiği zaman (takip edemiyorum tabi oyundayken, ama öyle) FPS drop yaşıyorum. Anlık saniyelik ama oynadığım oyunlar zaten anlık hatalar sonucu kaybedilen oyunlar.

CPU sıcaklığı yorduğum zaman en fazla 52 dereceyi görüyor. Ekran kartıyla 46 dereceyi gördüm.

Darboğaz olabilir mi? Ya da başka bir şey. İşlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum, anakartla birlikte.

İyi Forumlar.

Amd Fx 8350 X8 4.0 Ghz 16Mb Am3+ Fiyatı - Taksit Seçenekleri
bana bu işlemci daha mantıklı geldi. Anakartımda müsait. Benim PSU yetermi bunu alsam?
Aslında güç kaynağınız şimdiki haliyle bile sıkıntı 600 watt güç kaynağı alsanız iyi olur. Ayrıca FX 8300 işlemci artık ölü yatırım. LGA 2011 geçmek daha mantıklı. Aliexpressde FX 8300 380 TL.
Son olarak anakartınız marka ve modelinide detaylı yazar iseniz iyi olur. Zira anakartınız am3 alacağınız işlemci am3+. Anakartınızın resmi sitesinde desteklediği işlemciler yazar.

Son düzenleme:
am3+ anakartım ama destelemiyormuş :( ne yapıcam çok kararsızım.
i7 3770
Aslında güç kaynağınız şimdiki haliyle bile sıkıntı 600 watt güç kaynağı alsanız iyi olur. Ayrıca FX 8300 işlemci artık ölü yatırım. LGA 2011 geçmek daha mantıklı. Aliexpressde FX 8300 380 TL.
Son olarak anakartınız marka ve modelinide detaylı yazar iseniz iyi olur. Zira anakartınız am3 alacağınız işlemci am3+. Anakartınızın resmi sitesinde desteklediği işlemciler yazar.

k alıyorum son kararım sağol tavsiyelerin için :)
i7 3770

i7 3770k olucak o :D

Son düzenleme:
i7 3770

i7 3770k olucak o :D
i7 3770k işlemci alıp anakartı da değiştireceksiniz muhtemelen. Çok masraf yapmayın derim. Size deiğim E5 2650 v2 Xeon sistemi toplayın. Hem daha uygun. Hem de daha güçlü bir sistem toplamış olursunuz. Endişelenmeyin bir aksaklık çıkacağını sanmam. Ama karar sizin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı