Athlon II X4 641 ve GTX 750 Ti sistem oyunda mavi ekran veriyor

blackburn_26

Decapat
Bilgisayarım yüksek sistem isteyen PUBG, R6 gibi oyunlarda mavi ekran veriyor. PC'de ciddi bir darboğaz oluyor, %72'lere kadar düşebiliyor. Ani FPS iniş çıkışları oluyor ve bir anda donuyor oyun ondan sonra mavi ekran hatası ile karşılaşıyorum. PC yaklaşık 8 yıllık bir PC önceden AMD Radeon HD 6670 kullanıyordum. 5 ay öncede bir GTX 750 Ti almaya karar verdim ve aldım aldıktan sonra bu tür yüksek sistem isteyen oyunlarda mavi ekran veriyor. Daha önce bir araştırma yaptığımda RAM'lerden sorun olduğunu düşünüyordum, acaba darboğaz olunca mavi ekran vermesi normal mi yoksa sistemde mi bir sorun var?
  • İŞLEMCİ : AMD Athlon II X4 641 Quad-Core Processor 2.8 GHz
  • EKRAN KARTI : Nvidia GeForce GTX 750 Ti
  • ANAKART : Gigabyte GA-A55M-S2V
  • RAM : 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığın oyunların yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyması mavi ekran vermesine sebebiyet veremez. Seninkinden daha kötü işlemciyle (Athlon II X3 450) PUBG oynadım cabiri caizse hayvan gibi darboğazla ama birşey olmadı. Yerinde olsam öncelikle RAMlerimi Memtest86+ programıyla test eder sorun yoksa sonra HD Tune programıyla test ederim. Tahminimce ikisinden biri sorunlu çıkar. Olmadı son çare format .

HD Tune Programı ile taradığımda bir sorun göremedim memtest86+programıyla deneyeceğim artık ama bir sorum daha var RAMlerde sorun olsaydı eski ekran kartında da sorun verebilirdi belki ondan sonra bozulmuştur ama RAMlerde sorun yoksa eğer yeni aldığım ekran kartı 2 el di ekran kartında sorun olabilir mi peki mavi ekranla alakası olabiliyor mu ? yorumunuz için teşekkür ederim

Ekran Kartından Dolayı Mavi Ekran Hatası Olmaz Genelde Siyah Ekran Hatası Alırsınız Ram Veya HDD Sorunlu

Pardon rahatsız ediyorum ama bir şeyden bahsetmeyi unuttum ara sıra pc boştayken ekrandaki renkler bir birine karışıyor ve nvidiadan hata mesajı alıyorum.acaba ekran kartında sorun olabilir mi yoksa driver mı güncelliyeyim tekrarda teşekkür ederim

Güncelleme Yap Tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…