Athlon x2 250 processor GTX 750 Ti ile darboğaz olur mu?

Darbogaz demek işlemcinin ekran kartına yetişememesi demektir veya tam tersi. O ekran kartı bu işlemcinin iki alt versiyonu ilede çalışır fakat o 400 TL lik ekran kartı sana 250 TL lik ekran kartı kadar performans verir. GTX750ti olur sana r7 250. O yüzden dengeli sistem kurmak gerekli.. Ayrıca o işlemci o ekran kartına darbogaz yapar. Darbogazı ortadan kaldırmak veya işlemci ekran kartını dengelemek için G3258 (4.4GHZ), Athlon X4 860K, A8 6600K (4.5 GHZ) gibi işlemcilere geçiş yapmak gerekir. Tavsiyem anakartınızın üretici sitesinden hangi işlemciler destek verdigine bakın ve ikinci el anakartınıza uyan ucuz yollu bir işlemci bulun.
 
Full hd ayarlarda darboğaz yapmayabilir çünkü çözünürlüğü ne kadar arttırırsanız işlemcinin üstündeki yük azalır. Monitörünüz full hd olma özelliği taşıyorsa sanırım yapmaz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı