Athlon X2 260 teklemesi normal mi?

Makaleler
49
Merhaba,

• GeForce GT 220.
  • Athlon X2 260.
  • 2 GB DDR3.
  • 300 GB (2. el mi bilmiyorum ama amcam getirdi) HDD.
Artık bilgisayar teklemeye başladı. Rahat 9 yıldır aynı sisteme sahip.

Baştan beri Windows 10 kullanıyorum. Evet, bu sistem için Windows 10 çok gelebilir ama sıkıntım yoktu. Artık teklemeye başladı.

Fan sesleri tabiri caizse, bazen helikopter sesi çıkarıyor fakat nadir olarak yapıyor. Satmaya gitsem para etmez. Sizce bunu bozulana kadar kullanayım ms Office 2013 var.

Yukarıda yazdığım gibi ilk başta sıkıntım yoktu. Son zamanlarda sıkıntı yaratmaya başladı. Normal haline -ne kadar kötü olsa da- gelebilir mi?

İyi sosyaller.

Haksızsınız demiyorum arkadaş takılma var demiş RAM'den kaynaklı zorlanıyor, ayrıca HDD ömrü bitmiş de olabilir tabii ki ikisini de almak daha iyi olacaktır Kingston marka RAM 150+ bulabilirsiniz SSD de alırsanız sisteminiz eskisinden kat kat iyi olur.
Hocam RAM almak bu bilgisayar için ölü yatırım açıkçası. SSD alırsa hiç değilse ileride işine yarar.

Şimdi aklıma gelmedi de ama HDD sağlık ölçen programlar ile denedim ve HDD temiz.

İkinci elden bedava parasına 2 GB RAM ile 240 GB SSD alsan (en ucuzu, en dandiği bile olur) o PC toparlar gibime geldi. Alet fosil, mosil eyvallah ama çalışan cihazı da eski diye çöpe atmak olmaz.

Çöpe atacak değilim zaten. İşimi görüyor zımbırtı.

O vakit bir 2 GB DDR3 RAM daha bul, tak. Sarı sitede 50-100 TL'ye bile bulunuyorlar. HDD hızları kötü değilse SSD şimdilik ikinci seçenek kalabilir.

2 GB RAM Windows 10 için pek yeterli sayılmaz. Mekanik diskler de Windows 10 gibi disk kullanımı bol bir işletim sisteminde can çekişiyorlar, SSD şart sayılır. Şu anki 2 GB DDR3 RAM tek kanal ise yanına ikinci elden 4 GB DDR3 RAM alın. Bir de ucuz bir SATA SSD alırsanız, bunların ardından sistem gözle görülür şekilde canlanacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı