Athlon X2 4200+ Sistem Upgrade

Reigeron

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elime eski bir bilgisayar ulaştı.
Özellikleri şunlar:
1.png

• Anakart: ECS A740GM-M DDR2
  • RAM: 2GB (800MHz)
  • İşlemci: AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4200+ 2.20GHz
  • Ekran Kartı: Nvdia Geforce 7100 GS
  • PSU: 250w (Markasını ben de bilmiyorum.)
Şimdi benim elimde kısıtlı bir miktarda para var ve bu bilgisayar ile Minecraft, LoL, CS:GO gibi oyunları orta ve yüksek ayarlarda 1080p çözünürlükte 60fps üstü oynamak istiyorum ve dolayısıyla upgrade şart.

Upgrade için alacağım şeyler şunlar;
  • Ekran Kartı: Nvdia GeForce GT 730 DDR3 2GB 128 Bit
  • 2GB RAM (Diğer slota takıp 4 GB yapacağım.)

Şimdi benim öğrenmek istediğim şeyler şunlar;
  1. Ekran kartı anakart ile uyumlu mu?
  2. Markası ve MHz'i bilinmeyen 2GB bir RAM'ın yanına farklı MHz'de ve farklı bir markada RAM takılabilir mi ve takılırsa sorun çıkartır mı?
  3. İşlemci ile alacağım ekran kartı darboğaz yapar mı?
  4. LoL, Minecraft gibi oyunlarda 1080p çözünürlükte 60fps üstü oynayabilir miyim kasma falan olmadan?
  5. Bilgisayarımda hafiften kasma oluyor birden fazla uygulama açık olunca. RAM'ın 4GB olması bu sorunu az da olsa çözecek midir?

Lütfen sorularıma sırası ile cevap verin ve yeni bir bilgisayar al gibisinden şeyler söylemeyin çünkü param cidden kısıtlı, elimde 300TL var ve biriktiremem de. Çünkü yazın elime 2 bin lira geçecek ve o zamana kadar vakit geçirmek için, canım sıkılmasın diye böyle bir şey yapmayı düşünüyorum. Eğer darboğaz gibi problemler falan olacaksa ekran kartı önerebilir misiniz? Şimdiden yardım edenlere teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı