Athlon X2 5400+ sistem upgrade

Ümit Güvenç

Hectopat
Daha fazla  
İyi forumlar arkadaşlar. Sizlere sormak istediğim birkaç soru var, öncelikle DDR2 AMD tabanlı bir sistemim var önümüzdeki 3 4 ay içerisinde DDR4 Intel tabanlı bir sisteme geçeceğim. Yalnız seçtiğim sistem parçalarını hemen alacak durumum yok, öncelikle ekran kartı ve güç kaynağından başlamak istiyorum. Bu ay için 1600 TL bütçe ayırabildim ve toplamak istediğim sistem 1080p oyun bilgisayarı olacak.

• Asus M2A74-AM SE
  • AMD Athlon 64x2 5400+ 2.8
  • DDR2 3 GB 667 Mhz RAM

Değiştirmek istediğim sistemin ana parçaları bunlar, ekran kartı olarak GTX 970 4G ve Aerocool KCAS Serisi 80+ Bronze sertifikalı güç kaynağı takarak işe başlamak istiyorum. Sormak istediklerim şunlar; ekran kartı ve güç kaynağını değiştirdiğim bu sistemi 1 veya 2 ay kullanacağım. Darboğaz illa ki olacak bu durumu en aza nasıl indirebiliriz ? Ufak bir RAM takviyesi çare olur mu ? Battlefield 3 veya 4 gibi oyunları oynatır mı ? Teşekkürler saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin gibi darboğaz olacak takılmalardan zaten oynayamayacaksın. O paraya GTX 970 yerine Skylake işlemci, anakart ve ram alırsın. İşlemcinin üzerindeki GPU sana minimum 720p de takılmadan 30-35 fps oynatır. Ekran kartını alınca 1080p devam edersin.

O anakarta GTX 970 takılırsa görüntü alamayabilirsin. Görüntü alırsan bile işlemci ile darboğaz yaşayabilirsin.
Anakartın PCIe x16 desteği var görüntü alabilirim ama bu darboğaz olayını nasıl çözebiliriz ? Acaba ram takviyesi bi süre idare edermi ?

Ram takviyesi çare olmaz mı ?

İlla ki Intel Skylake olmayacaksa A-10 7870K kullanabilirsiniz. İlla Skylake ise R9 390X GTX 970'den daha iyi gibi

Sapphire R9 390X Tri-X 8GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
Intel Skylake olacak güzel kardeşim Amd'den çok çektim.

Bende eski pcye çeşitli upgradeler yaparak kardeşime gaming pc hazırlıyorum fakat öncelikle güç kaynağı kasa anakart işlemci ve enson ekran kartı almayı düşünüyorum. R7 240 kullanıyoruz fakat kardeşimin oynadığı oyunlara yetiyor. Şunu da unutmamak lazım yeni ekran katları yolda bu yüzden ekran kartını daha geriye atmalısınız.

Aynen çok haklısın bende biraz önce forumda okudum dediğin gibi yeni ekran kartları gelecekmiş.

Anakartın ve ekran kartının mimarileri yarışamaz. Ben o anakartta R7 240 ile görüntü alamadım. PC-I x16 yuvası olması bir şey değiştirmez. Biraz araştırın.

Anakartın ve ekran kartının mimarileri yarışamaz. Ben o anakartta R7 240 ile görüntü alamadım. PC-I x16 yuvası olması bir şey değiştirmez. Biraz araştırın.
Ben Biostar Mcp6p-m2 kullanıyorum . R7 240 ile sorunsuz bir biçimde görüntü alıyorum .

Elbette söylediğinize katılıyorum fakat daha önce gtx 750 ti çalıştırmıştı ona dayanarak görüntü alabileceğimi söylemiştim, neticede 750 ti yeni mimariye sahip bi ekran kartı.

Herneyse görünen o ki ekran kartı biraz bekleyecek, 1600 Tl bütçe ye anakart, işlemci, ram, güç kaynağı ve ssd önerileriniz neler ? Skylake olması şartıyla tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…