Athlon X2 OC sonrası alınan hatalar

BİM

Hectopat
Herkese Merhaba
İşlemciye overclock yaptıktan sonra OCCT testinde "1036 Hata(lar) tespit edilmiştir." hatasını aldım. Hatayı nasıl aldığım aslında aşamalar sırasıyla ve bunun için 5 sayfalık bir konum var.

"AMD Athlon II X2 260 OC yapmak - Technopat Sosyal"

Ama kısaca şöyle söyleyeyim. İşlemci hızını 3.2GHz'den 3.6GHz'ye yükselttim, CPU over voltage 1.4v verdim.(Auto ayarlarda 3.2GHz'de 1.4v kullanıyor zaten.) Memory over voltage 1.5v istiyor normalde OC için 1.5600V verdim. Normal de OC sonrası bilgisayar stabil açılmıyordu bu ayarlar ile şu an stabil açılıyor ama bu sefer de OCCT hata verdi.

Benim şu anki sorum OCCT'den aldığım bu hatanın sebebini nereden göreceğim ki ona göre doğru ayarı bulayım
.

Fotoğrafta testi durdurmuştum. Testte iken sıcaklık değeri Max 60 derece.

Dosya Ekleri

• 20200522_031354.jpg
    20200522_031354.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Hem beynimizi hem de sisteminizi yakacaksınız bu gidişle. Kafaya göre voltaj verilmez aynı işlemciyi kullanıp O.C yapanları yabancı forumlardan okuyup ona göre verseydiniz voltajı. Bir de RAM'ler de MHz değeri artıyor eğer anakartın desteklediği MHz değerini geçerse yine açılmaz ona da dikkat et.

Hem beynimizi hem de sisteminizi yakacaksınız bu gidişle. Kafaya göre voltaj verilmez aynı işlemciyi kullanıp O.C yapanları yabancı forumlardan okuyup ona göre verseydiniz voltajı. Bir de RAM'ler de MHz değeri artıyor eğer anakartın desteklediği MHz değerini geçerse yine açılmaz ona da dikkat et.
İşlemci voltajını arttırmadım normalde 1.4v veriyor zaten bende 1.4v verdim. Ramler 1.5v veriyor normalde, 1.56 ve 1.6v verdim. Ama hata aldım. Bilmiyoruk az önce zaten çok farklı bir hata aldım korkuttu biraz. Merakım vardı ama olmuyor daha fazla araştırma yapıp ekstra bir bilgisayarım olursa deneyebilirim ancak şuanlık rafa kaldıracağım bu merakımı galiba.
Bir yerde sence hata yaptın mı? İçinden bir ses hata yaptığını söylüyor mu sence?
Muhtemelen memory overvoltajı yanlış verdim ama dediğim gibi bi süre ara vericem. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı