Çözüldü Athlon X4 860K ile RX460 Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

89081

Megapat
Geçen günlerde RX460 ekran kartımı alıp sistemimi tamamladım ve format attım. Formatı en düzgün şekilde atmak için uğraştım ve attım. Bundan sonra arkadaşlar bütün oyunlarımı FPS sorunu olmadan oynayacağımı düşünüyordum ama can sıkıcı bir şekilde bir sorunum var. Daha fazla uzatmadan hemen durumu açıklayayım. Day Of Infamy adlı oyunda FPS çok dalgalı bir şekil seyrediyor. 20 ile 60 FPS arasında değişiyor. Sorunu bir türlü anlamadım. OC yapmadım fakat bir kere işlemci hızını 3700 MHz'e almıştım fakat durum yine aynı. OC yapmasam bile FPS'in bu kadar düşük olacağını düşünmezdim. Resimleri ve bilgisayarımın özelliklerini paylaşayım.

Özellikler:
  • CPU: AMD ATHLON II X4 860K 3.7 up 4.0 GHz FM2+ 95W
  • Ekran Kartı: Asus Dual-RX460-o2H, Radeon RX 460, 2 GB, 128 Bit, Ekran Kartı
  • RAM: Crucial 8GB (2x4GB) Ballistix Tactical Tracer w/LEDs DDR3 1600MHz CL8 1.5V PCRam
  • HDD: WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX)
  • Anakart: MSI A68HM GAMING Amd A68H 2400MHz(O.C.) DDR3 Soket FM2+ mATX Anakart
  • Güç Kaynağı: Zalman ZM600-LX 600W 120mm Fanlı Power Supply
  • Kasa: Zalman ZM-T1 Plus Mini Tower ATX Kasa

NOT:
HDMI girişini VGA girişine dönüştürmek içinde bir dönüştürücü kullanıyorum.
Markası: Dark HDMI to VGA ve SES Aktif Dijital-Analog Dönüştürücüsü (DK-HD-AHDMIXVGA2)

GPU Özellikleri.png Grafikler.png Oyunda 1.png Oyunda 2.png Oyunda 3.png

@Recep Baltaş @Ali Güngör Burdan tüm bilgisayardan anlayan abilerime sesleniyorum. Sorunumu bir türlü bulamadım. Lütfen yardım edin. Bazı kişiler cevap yazmış fakat cevapları silinmiş ben onların cevaplarınıda yanıtlayayım. Bu ekran kartının desteklediği en yüksek veriyolu değerleri x8 v3.0 diye okudum sosyalde bazı konularda. Burada x8 v1.1 gözüküyo fakat render testinde ve oyuna girince x8 v3.0 oluyor. Bu konuda sıkıntı yok gibi. Sorun için birkaç çözüm denedim fakat hala devam ediyor.

Çözüm
Ben ve arkadaşım önceden APU sistem toplamıştık çok ucuza fakat işimiz rast gitmedi ve he aldığımız şeyi iade etmek zorunda kaldık fakat APU işlemcimizi iade kabul etmediler bende kendim bir sistem toplayayım dedim. Yine aynı APU için iyi bir sistem topladım çünkü ileride birkaç bileşen ile sistemi güncellerim diye en iyi FM2+ işlemci bu Athlon Türkiye'deki diye biliyorum. Ondan bu işlemciyi aldım. Bu sistemi başka bir sitede görmüştüm ondan böyle bir güncelleme yaptım fakat oyundan mı yoksa sistemden mi anlamadığım bir FPS düşüşü var gibi gözüküyor. İşlemcimi 4.40 hıza GHz ettim fakat çok bir şey fark etmedi. Ekran kartından dolayı gibi gözüküyor. Ekran karını 1400MHz OC ettiğimde oyunun biraz hızlandığını hissettim. Ekran kartı gibi geliyor ama emin değilim. Arıza kontrolü derseniz de bütün parçaları internetten sipariş ile aldım.

Şu an GTA 5 indiriyorum. İndirdikten sonra bakacağım. Eğer iyi FPS alırsam büyük ihtimal oynadığım oyunun optimizasyon sıkıntısı olduğunu söyleyebilirim. Bir de ekran çözünürlüğüm 1280*1024. Bu çözünürlüğün işlemciyi çok yorduğunu söylüyorlar. Doğru mudur?

@Ali Güngör abime ve @Mr. Acar kardeşime buradan çok teşekkür ederim. Sorunu çözdüm sorun oyunun bot sistemi ile alakalıymış. Aslında sorun da değil. Bot sistemi işlemciyi çok yoruyor bu sebep ile de oyun normal olarak kasıyor. Aynı sorun Insurgency adlı oyunda da var. İkisi de aynı şirketin yapımı. Başta botları atmaya çalıştım sorun bu mu diye baktım atamayınca da çok oyunculu hizmetlere girdim oyunun kasması geçti. Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler. :D
Bizim tavsiye ettiğimiz bir sistem değil, Athlon X4 860K çok zayıf bir işlemci, keşke almasaydınız.

Intel G3258 ve benzeri işlemcilerin rakibi diye lanse edilse de tek çekirdek performansı ile uzaktan yakından bir alaka yok. Salt yüksek frekans görünüyor ancak IPC zayıf. Çoğu eski mimari (Zen öncesi) FX'de ve Athlon'da son yıllarda benzer şikayetler aldık.

Burada başka sorunlar da var ama bir bakalım. Öncelikle sorayım, aldığınız yer bir arıza var mı diye baktı mı? Herhangi bir dış kontrol yapıldı mı?

Ben ve arkadaşım önceden APU sistem toplamıştık çok ucuza fakat işimiz rast gitmedi ve he aldığımız şeyi iade etmek zorunda kaldık fakat APU işlemcimizi iade kabul etmediler bende kendim bir sistem toplayayım dedim. Yine aynı APU için iyi bir sistem topladım çünkü ileride birkaç bileşen ile sistemi güncellerim diye en iyi FM2+ işlemci bu Athlon Türkiye'deki diye biliyorum. Ondan bu işlemciyi aldım. Bu sistemi başka bir sitede görmüştüm ondan böyle bir güncelleme yaptım fakat oyundan mı yoksa sistemden mi anlamadığım bir FPS düşüşü var gibi gözüküyor. İşlemcimi 4.40 hıza GHz ettim fakat çok bir şey fark etmedi. Ekran kartından dolayı gibi gözüküyor. Ekran karını 1400MHz OC ettiğimde oyunun biraz hızlandığını hissettim. Ekran kartı gibi geliyor ama emin değilim. Arıza kontrolü derseniz de bütün parçaları internetten sipariş ile aldım.

Şu an GTA 5 indiriyorum. İndirdikten sonra bakacağım. Eğer iyi FPS alırsam büyük ihtimal oynadığım oyunun optimizasyon sıkıntısı olduğunu söyleyebilirim. Bir de ekran çözünürlüğüm 1280*1024. Bu çözünürlüğün işlemciyi çok yorduğunu söylüyorlar. Doğru mudur?

@Ali Güngör abime ve @Mr. Acar kardeşime buradan çok teşekkür ederim. Sorunu çözdüm sorun oyunun bot sistemi ile alakalıymış. Aslında sorun da değil. Bot sistemi işlemciyi çok yoruyor bu sebep ile de oyun normal olarak kasıyor. Aynı sorun Insurgency adlı oyunda da var. İkisi de aynı şirketin yapımı. Başta botları atmaya çalıştım sorun bu mu diye baktım atamayınca da çok oyunculu hizmetlere girdim oyunun kasması geçti. Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler. :D

Çözüm
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı