Athlon X4 860K ve RX 560 Sistemde Düşük Performans

Genomeus

Megapat
Sistemim:
Ekran Kartı: Sapphire RX560 Pulse OC 4GB GDDR5 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
İşlemci: AMD Athlon X4 860K Soket FM2+ 3.7GHz 4MB Önbellek 95W 28nm İşlemci
RAM: G. Skill Ripjaws 8GB DDR3 1600 Mhz
Anakart: MSI A68HM-E33 V2 Soket FM2+ DDR3 2133MHz(O.C)

Sistemi alalı yaklaşık 1 yıl oldu. Performans çok düşük ve oyunları akıcı bir şekilde oynayamıyorum. 2 kere format atsam bile bir değişiklik olmadı. Sistemi düzenli olarak dikkatlice temizliyorum. Aynı sistemin benchmark videolarını izledim ve benim sistemimin performansıyla neredeyse alakası yok. Acaba donanımlarımdan bazılarını satıp aynı bütçe civarında daha uyumlu donanımları alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz var mı? PSU'nun marka modeli ne?
BIOS ayarlarinda advanced sekmesinde bir yerde HPET diye bir ayar vardi. Sorun ondan kaynaklaniyordu. Onu kapatmayi dener misiniz ?
Size bir şey sormak istiyorum sakıncası yoksa aynı ekran kartı bende de var i5 4670 ile darboğaz yapıyor. Sizde darboğaz var mı?

Darboğaz var mı? PSU'nun marka modeli ne?

Size bir şey sormak istiyorum sakıncası yoksa aynı ekran kartı bende de var i5 4670 ile darboğaz yapıyor. Sizde darboğaz var mı?
Hayir hocam ayarlari düşurmedigim sürece darbogaz olmuyor. Istedigim oyunlarda istedigim ayarlarda istedigim FPS degerlerini gorebiliyorum. GPU kullanimim %80 altina cok nadir iniyor.

Bende değerler bu şekilde. kime sorsam işlemci darboğazı olmaz diyor. CPU VS450 3. senesi ondan kaynaklı galiba başka bir PSU ile deneyeceğim.
@Ömer_Engin Sizden bir şey rica edebilir miyim? Ekran kartını düşük kullanımdan ötürü garantiye yollayacağım da darboğaz ile geçiştirilmemesi için sizin sistemi kanıt olarak göstermek istiyorum. Yardımcı olur musunuz? Bir kaç tane de youtube'dan video ayarlayacağım yardımcı olursanız çok sevinirim ne yaptıysam sorunu çözemedim.

Dosya Ekleri

• hitman2.png
    hitman2.png
    29,5 KB · Görüntüleme: 98
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    26,1 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleme:
Bende değerler bu şekilde. kime sorsam işlemci darboğazı olmaz diyor. CPU VS450 3. senesi ondan kaynaklı galiba başka bir PSU ile deneyeceğim.
@Ömer_Engin Sizden bir şey rica edebilir miyim? Ekran kartını düşük kullanımdan ötürü garantiye yollayacağım da darboğaz ile geçiştirilmemesi için sizin sistemi kanıt olarak göstermek istiyorum. Yardımcı olur musunuz? Bir kaç tane de youtube'dan video ayarlayacağım yardımcı olursanız çok sevinirim ne yaptıysam sorunu çözemedim.
Hocam sizin sisteminiz nedir ? Benimki ile ayni sistem mi ?

Değerler bu şekilde. Oyunda herhangi bir kasma vb problem yaşamadım ancak bazı oyunlarda kendini belli ediyor bu durum.
BNCH.jpg
BNCH2.jpg
BNCH.jpg BNCH2.jpg BNCH3.jpg
SNPLT2.jpg
Sniper Elite III oyununda aldığım değerler bunlar.

Dosya Ekleri

• snplt1.jpg
    snplt1.jpg
    133,3 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı