Athlon X4 950 ve 1050 Ti düşük performans

tflnrn

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım AMD Athlon X4 950, 8 GB RAM ve 1050 Ti parçalarından oluşuyor. Fakat oyunlarda, özellikle CS-GO’da düşük performans sorunu var. En düşük ayarlarda olmasına rağmen 120 FPS'in üstüne çıkmıyor. Ortalama 80 FPS alıyor. Diğer videolarda ise 200 FPS alanlar var aynı ekran kartı ve sistemden. Bunun sebebi sizce nedir? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi sosyaller...

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz oluyor işlemciyi en az amd phenom ii x6 1055t olması lazım

ana kartınız destekliyorsa fx 6100/6300 almanız daha sağlıklı olur

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videoya bakarsan darboğazın ciddi olmadığını görürsün. Driver sorunu olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Grafik ayarlarını ne kadar düşürürsen, işlemciye binen yük o kadar artar bunun sonucunda darboğaz oranıda artar.
Ama evet, 1080p max ayarlarda ciddi bir darboğaz yapmaz.

Darboğaz olsa takılma olur herhangi bir darboğaz yok ani fps düşmeleri gibi ama monitörüm 720p bir monitör bundan şüpheleniyorum. Bundan dolayı olabilir mi?

Driverlarım güncel. Hem ekran kartı hem de bios güncellemelerini yaptım ve kontrol ediyorum.

Darboğaz olsa takılma olur herhangi bir darboğaz yok ani fps düşmeleri gibi ama monitörüm 720p bir monitör bundan şüpheleniyorum. Bundan dolayı olabilir mi?

Driverlarım güncel. Hem ekran kartı hem de bios güncellemelerini yaptım ve kontrol ediyorum.
Monitörden dolayı darboğaz oluyordur. Grafik ayarlarını özellikle MSAA'yı açın/yükseltin. Olmazsa DSR ile çözünürlüğü 1080p yapıp deneyin. Dediğim gibi çözünürlüğü ve grafik ayarlarını ne kadar düşürürsen işlemciye binen yük o kadar artar.

Monitörden dolayı darboğaz oluyordur. Grafik ayarlarını özellikle MSAA'yı açın/yükseltin. Olmazsa DSR ile çözünürlüğü 1080p yapıp deneyin. Dediğim gibi çözünürlüğü ve grafik ayarlarını ne kadar düşürürsen işlemciye binen yük o kadar artar.
Dsr yapmayı deniyorum ancak olmuyor out of range hatası alıyorum CS-GO’da. MSAA’yı deneyeceğim.
Denedim en yüksek ayarlarda fps 60 dan aşağı düşmedi ama takılmalar oldu. İşlemci kullanımı %80, ekran kartı kullanımı da %40 civarlarındaydı.

Son düzenleme:
Bende kullandığın işlemciyi ve RX 560 ekran kartı kullanıyorum CS:GO'da ortalama bahsettiğin FPS'leri alıyorum çünkü bu işlemci bu kadar performans veriyor herhangi bir problem yok. CS:GO işlemciye yani tek çekirdek gücüne yüklenen bir oyun. Bu işlemci ile 200 FPS alan kişilerin videolarını araştırdım fakat bulamadım...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı