ATI HD 6570 Hackintosh destekler mi?

Daha fazla  
Merhaba. ATI HD 6570 1 GB ekran kartım var. Hangi Mac sürümünü Hackintosh edebilirim? Sorunsuz kullanabilirim. Bir de kext falan varmış onu nereden indirebilirim ve nasıl kuruluyor?

Diğer PC özellikleri:
  • i3 10100F 3.60 GHz 8 çekirdek.
  • 8 GB RAM.

Merhaba. ATI HD 6570 1 GB ekran kartım var. Hangi Mac sürümünü Hackintosh edebilirim? Sorunsuz kullanabilirim. Bir de kext falan varmış onu nereden indirebilirim ve nasıl kuruluyor?

Diğer PC özellikleri:
  • i3 10100F 3.60 GHz 8 çekirdek.
  • 8 GB RAM.
Ekran kartınızın en fazla HS (High Sierra) sürümüne kadar destekleniyor. Ekstradan belki boot argümanı gerekebilir ancak onun dışında ekran kartı için bir kext gerekeceğini sanmıyorum. İşlemciniz için FakeCPU olmadan Mojave ve daha düşük sürümler ile kurulum yapılamaz. Bu spoof işlemi gayet kolay. En kısa sürede sisteminize EFI dosyası hazırlayacağım.

Ekran kartınızın en fazla HS (High Sierra) sürümüne kadar destekleniyor. Ekstradan belki boot argümanı gerekebilir ancak onun dışında ekran kartı için bir kext gerekeceğini sanmıyorum. İşlemciniz için fakecpu olmadan Mojave ve daha düşük sürümler ile kurulum yapılamaz. Bu spoof işlemi gayet kolay. En kısa sürede sisteminize EFI dosyası hazırlayacağım.

Peki kurulum için ekstra bir şey yapmam gerekir mi? Yoksa direkt belleğe yazdırıp kurayım mı? Bu Hackintosh'a yabancıyım beni aydınlatırsanız sevinirim. :)

Peki kurulum için ekstra bir şey yapmam gerekir mi? Yoksa direkt belleğe yazdırıp kurayım mı? Bu Hackintosh'a yabancıyım beni aydınlatırsanız sevinirim. :)
Buradaki imajı indirin ve bir USB belleğe yazdırın. Bunun dışında eski EFI dosyasını silmekten başka bir şey yapmanıza gerek yok.

Buradaki imajı indirin ve bir USB belleğe yazdırın. Bunun dışında eski EFI dosyasını silmekten başka bir şey yapmanıza gerek yok.

Peki boot argümanı dediğimiz şey nedir?
Bir de eski EFI'yi nasıl silerim?

Boot argümanları sistemin hangi şekilde açılacağını belirler aslında. "-x" güvenli modu işaret eder mesela. Mac'lerde sistem açılırken Shift + Enter tuşlarına basılı tutarsanız sistem boot argümanlarına "-x" ekler ve sistemi güvenli modda açar. Bu Hackintosh'larda biraz farklıdır. OpenCore'a bir boot argümanı eklemek için ProperTree gibi şeyler kullanıp belirli yerlere o kodları koymak gerekmektedir. Onun dışında o bahsettiğim boot argümanları bunlar ancak bu kodlara ihtiyacımız olmaması lazım.
Bir de eski EFI'yi nasıl silerim?
Direkt "EFI" adlı klasörü silin "OC EFI" partisyonundaki (imajı yazdırdıktan sonra). Özel bir şey gerekmeyecektir.

Boot argümanları sistemin hangi şekilde açılacağını belirler aslında. "-X" güvenli modu işaret eder mesela. Mac'lerde sistem açılırken Shift + enter tuşlarına basılı tutarsanız sistem boot argümanlarına "-X" ekler ve sistemi güvenli modda açar. Bu Hackintosh'larda biraz farklıdır. OpenCore'a bir boot argümanı eklemek için propertree gibi şeyler kullanıp belirli yerlere o kodları koymak gerekmektedir. Onun dışında o bahsettiğim boot argümanları bunlar ancak bu kodlara ihtiyacımız olmaması lazım.

Direkt "EFI" adlı klasörü silin "OC EFI" partisyonundaki. Özel bir şey gerekmeyecektir.

Teşekkürler. Sorunum olduğunda sizi etiketliyebilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı