Rehberler sayfasına göz atmıştım, ama 4000 serisi olduğu için dikkatimi çekmemişti. Detaylı ve güzel bir anlatıma benziyor, derhal inceleyeceğim.
GT 220'yi taktığımda, "GraphicsEnabler=No" "-x" "-v" komutlarını girmeme rağmen açamamıştım. Yüksek ihtimal ile, yüklü olan Ati kext'i ve Boot.plist'deki veriler yüzünden açılmadı. Neyse, şimdilik Ati'ye odaklanıyorum. Teşekkürler.
- - - Güncellendi - - -
Tekrar merhaba.
Konu dahilinde olan problemi çözmüş bulunuyorum.
Nihat kardeşimizin rehberi ile yabancı forumlardaki rehberi harmanladım, fakat yine işin içinden çıkamadım. Son çare olarak, champlist'deki kırkbeş adet framebuffer'ı tek tek denedim.
Kimi açıldı ama işe yaramadı, kimi hiç açılmadı. "Ipomoea" adlı framebuffer'ı denedim ve açıldı. Fakat, monitörümün desteklemediği, zilyon tane ekran çözünürlüğü vardı. Eminim ki HDMI çıkışlı bir monitörüm olsaydı, kullanacağım framebuffer o olurdu. Ayrıca, rom ile çalıştırma işini de beceremedim. Ne zaman "UseAtiROM=Yes" komutunu girsem, boot ekranında kalıyordum. Fazla da bulaşmadım.
Gelelim günün kahramanına... "Bulrushes" adlı bu sevimli framebuffer, derdimin dermanı oldu. Blender uygulamasında, "OpenGL" olarak, ekran kartım gözükmemeye devam ediyor. Bu da ayrı bir forum konusu olur...
Bir iki küçük tavsiye ve ekran alıntıları ile sizleri başbaşa bırakacağım.
*Kesinlikle, "PCIRootUID=1" ve "PciRoot=1" komutlarını kullanmayınız. Çünkü, framebuffer'ı devredışı gibi gösteriyor.
*Tüm bu işlemlere başlamadan önce, "ATY_Init.kext"ini kaldırmıştım. İşe yaradı mı bilmiyorum ama sisteme bir etkisi olmadığı aşikâr. (İçini incelediğimde, ekran kartım ile ilgili hiç bir bilgi yoktu, belki de bundan etkilemiyor.)
*Söylemiş olduğum gibi; HDMI çıkışlı bir monitörünüz varsa, "Ipomoea" framebuffer'ını denemenizde fayda var.
Saygılar, teşekkürler.