Ati HD 6670 ML 10.8.5 Kurulumu

hotriffs

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, aranıza yeni katıldım.

1 senedir pc üzerinde orjinal mac osx kullanıyorum. Ama aylardır ekran kartıma bir çözüm bulamadım. Denemediğim yöntem kalmadı, bazı teknik dökümanlar çince gibi geliyor. Herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen, ekran kartım "Ati...... 6xxx 2gb" olarak görünüyor. Bir türlü "Ati...... 6670 2gb" olarak yapamadım. Bazı programlarda, ekran kartı seçeneklerinde sadece cpu gözüküyor. Kextlerini yükledim ettim ama, eminim verimli kuramadım şu ekran kartını. Şu işin şeytanı olan bir arkadaş bana yardım edebilir mi? Skype ile online olarak da takılabiliriz.

Teşekkürler.

Pc özellikleri; (osx86 project'in klavuzuna göre toplamıştım.)

*Intel i5 3570k 3.4 ghz
*Gigabyte Z-77 DS3H Rev:1.0
*Kingston HyperX 8gb ram (4x4kit)
*WD Blue 1Tb Hdd
*Ve baş belası; Ati Radeon HD 6670 2Gb ekran kartı. :)

Edit: Yazmayı unuttum, AOC e2043Fs Vga çıkışlı monitör kullanıyorum. Çözüm sürecinde, vga dvi hdmi gibi şeyler, küçük ama önemli bir ayrıntı sanki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı Asus mu?
Afedersiniz, onu yazmayı unutmuşum. Hayır, ekran kartımın markası Sapphire.

- - - Güncellendi - - -

Son olarak, ilgili bölümlerin ekran görüntülerini de paylaşıyorum.

Ek bilgi;

*Windows üzerinden, Gpu-Z kullanarak edindiğim rom'u kullanmaya çalıştım. Herhangi bir sonuç alamadım. Bkz.:"UseAtiRom=Yes"
*Hangi framebuffer'ı denediysem de, yine tepki yok. Bkz.:"AtiConfig=Pithecia"
*PCIRootUID=0 yapınca, boot ekranından sonra monitör kapanıyor. Ama, kısa bir süre sonra klavyeden "play" tuşuna basınca itunes'dan şarkı açılıyor. Yani, monitör haricinde tüm sistem çalışıyor. Yeniden başlatıp, "GraphicsEnabler=No" komutunu yazdığımda sorunsuz açılıyor. Boot.plist'de, "PCIRootUID=1" olarak değiştirince, boot ekranına herhangi bir komut girmeden, sistem normal olarak açılıyor.

Yabancı forumlardaki arkadaşlar ne demişlerse, harfiyen uyguladım. Nerede hata yapıyorum, en ufak bir fikrim yok. Bana çince gibi gelen konu şuydu; detaylı olarak framebuffer'ı düzenlemek. Bir türlü o konuyu anlayamadım.

Deneyimlerinizi esirgemezseniz sevinirim. Saygılarımla.

wcnzp4.jpg

Bağlantı kablosunu VGA değil de DVI veya HDMI yapıp deneyin bir de. Bunu yaptıktan sonra daha önceki yaptığınız çözümleri de deneyin. Ek olarak anlamadığım şey bu bir sorun mu yaratıyor ? Yani ekran kartınız şu anda tam olarak tanınıyor gibi.
Şu an bilgisayarımı HDMI ile lcd televizyonuma bağladım. Denemiş olduğum tüm çözümler, yukarıda verdiğim Boot.plist'de olan satırlardır. HDMI ile de bağlı olduğu için, 1080p çözünürlüğü bile seçebiliyorum. Söylemiş olduğunuz gibi, ekran kartı tam olarak tanınıyor gözüküyor.

Benim sıkıntılı olduğum husus; blender gibi 3D işleme programlarında, ekran kartı ayarlarında, sadece CPU'nun seçilebilmesidir. Ati'yi göremiyorum. Blender'da ekran kartım gözükmeyince, haliyle after effects, final cut gibi yazılımlarda da ekran kartını görmediğini varsayıyorum. Çünkü, bunlarda fiziksel olarak ekran kartı seçme bölümleri yok.

Bir yıldır, ilk kurduğum günki hız ve temizlikte MacOsx kullanıyorum. Geçen gün 10.8.5 kurulum rehberinizi izlerken, unuttuğum şeyleri hatırladım. Hayatımdan format kavramı çıktı gibi birşey oldu. MacOs insanı tembelleştiriyor dostlar aman diyeyim, bilgilerinizi taze tutun. :)

Cevabınız için çok teşekkür ederim Recep Bey. Artık son çarem, temiz bir kurulum ile birlikte bu konuya eğilmek olacak. Son olarak iki soru daha yöneltmek istiyorum müsadenizle;

Elimde neredeyse hiç kullanılmamış, Gigabyte GT 220 Nvidia ekran kartı var. Bunun için kext ve ya driver arayışlarım boşa çıktı. 10.8.5 için kext bulabilir miyim acaba? Hani bir arşiviniz vs. var ise diyorum?

İkinci olarak; Windows ortamından Gpu-Z ile aldığımız ekran kartı rom'unu flaşlama işlemi nasıl gerçekleşir? Bu rom nereye flaşlanır?
Benim yaptığım gibi, rom'u /Exrta klasörüne atıp, "UseAtiRom=Yes" yazarak olmuyor sanırım, ki bir işe yaramadı. :)

Rehberler sayfasına göz atmıştım, ama 4000 serisi olduğu için dikkatimi çekmemişti. Detaylı ve güzel bir anlatıma benziyor, derhal inceleyeceğim.

GT 220'yi taktığımda, "GraphicsEnabler=No" "-x" "-v" komutlarını girmeme rağmen açamamıştım. Yüksek ihtimal ile, yüklü olan Ati kext'i ve Boot.plist'deki veriler yüzünden açılmadı. Neyse, şimdilik Ati'ye odaklanıyorum. Teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Tekrar merhaba.

Konu dahilinde olan problemi çözmüş bulunuyorum.

Nihat kardeşimizin rehberi ile yabancı forumlardaki rehberi harmanladım, fakat yine işin içinden çıkamadım. Son çare olarak, champlist'deki kırkbeş adet framebuffer'ı tek tek denedim.
Kimi açıldı ama işe yaramadı, kimi hiç açılmadı. "Ipomoea" adlı framebuffer'ı denedim ve açıldı. Fakat, monitörümün desteklemediği, zilyon tane ekran çözünürlüğü vardı. Eminim ki HDMI çıkışlı bir monitörüm olsaydı, kullanacağım framebuffer o olurdu. Ayrıca, rom ile çalıştırma işini de beceremedim. Ne zaman "UseAtiROM=Yes" komutunu girsem, boot ekranında kalıyordum. Fazla da bulaşmadım.

Gelelim günün kahramanına... "Bulrushes" adlı bu sevimli framebuffer, derdimin dermanı oldu. Blender uygulamasında, "OpenGL" olarak, ekran kartım gözükmemeye devam ediyor. Bu da ayrı bir forum konusu olur...

Bir iki küçük tavsiye ve ekran alıntıları ile sizleri başbaşa bırakacağım.

*Kesinlikle, "PCIRootUID=1" ve "PciRoot=1" komutlarını kullanmayınız. Çünkü, framebuffer'ı devredışı gibi gösteriyor.
*Tüm bu işlemlere başlamadan önce, "ATY_Init.kext"ini kaldırmıştım. İşe yaradı mı bilmiyorum ama sisteme bir etkisi olmadığı aşikâr. (İçini incelediğimde, ekran kartım ile ilgili hiç bir bilgi yoktu, belki de bundan etkilemiyor.)
*Söylemiş olduğum gibi; HDMI çıkışlı bir monitörünüz varsa, "Ipomoea" framebuffer'ını denemenizde fayda var.

Saygılar, teşekkürler.

24cwg84.jpg

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı