ATI Mobility 5650 ekran kartı değişir mi?

darkiroNNN

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Casper Nirvana H36 modelli Notebook'a sahibim. PC'yi 2011'den beri kullanıyorum benimle büyüdü neredeyse. Ama artık yeterli gelmiyor Ekran kartı değiştirmeyi düşünüyorum fakat ekran kartının anakarta entegre olup olmadığını veya ekran kartının değişip değişmediğini bulamadım. Ekran kartı ATI Mobility Radeon 5650. Bildiğiniz üzere bu ekran kartına Windows 7'nin üzerinde güncelleme gelse bile bu PC'de güncellemeyi alınca kurmuyor ve otomatik olarak işlemcinin grafik kartını kullanıyor, bu yüzden de PC'mi W10'a yükseltemiyorum. Ekran kartını değiştirirsem daha güzel olacak bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler. Bu arada laptopumun özellikleri:
  • 6 GB RAM
  • Intel Core i5 M460
  • Ekran Kartı ATI Mobility Radeon 5650
Umarım bunlar yeterlidir.

h36.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende şuan casper H36 ati modelini kullanıyorum. BİOS güncellemesiyle onboard kartı devre dışı bırakıp WİN10 kurdum 2 yıl önce. Ama leş bir leptop. Ekran kısmını elimle kopardım , daha sonra da altına kızgın şiş ile 15 delik açtım yetmedi aerocool 12CM kasa fanını dıştan taktım , samsung evo 850 120GB taktım yine de yok yani :) LOL 1080P de oynarken bile kasıyor. Denemediğim çılgınlık kalmadı isterseniz foto atabilirim :)
Onboard ekran kartını değiştiremezsiniz hocam. Anakarta tümleşik geliyor. Eski anakartı yakmıştım çıkarmaya çalıştım çıkmamıştı :ROFL::neo:

Hocam bende şuan casper H36 ati modelini kullanıyorum. BİOS güncellemesiyle onboard kartı devre dışı bırakıp WİN10 kurdum 2 yıl önce. Ama leş bir leptop. Ekran kısmını elimle kopardım , daha sonra da altına kızgın şiş ile 15 delik açtım yetmedi aerocool 12CM kasa fanını dıştan taktım , samsung evo 850 120GB taktım yine de yok yani :) LOL 1080P de oynarken bile kasıyor. Denemediğim çılgınlık kalmadı isterseniz foto atabilirim :)
Onboard ekran kartını değiştiremezsiniz hocam. Anakarta tümleşik geliyor. Eski anakartı yakmıştım çıkarmaya çalıştım çıkmamıştı :ROFL::neo:
Hocam biraz baktım yapılabilir diye, ekran kartının sürücüsüyle bir sıkıntı yokmuş sıkıntı tamamen pc de. Pc zaten Windows 7 de bile sadece ekran kartı güncellemesi almıyor,alamıyor, hata veriyor güncellenemedi diye. Pc yi W10 yapıp denedim bu sefer ekran kartını hiç görmüyor. neyse ayarlayacağız bir şeyler :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı