Atikmdag.sys hatası nasıl giderilir?

stacy

Yoctopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1oQKNO9xWQ78z8oco2kwhyEXPIkOpkZvJ/view?usp=sharing
RAM
6 GB
SSD veya HDD modeli
HS-SSD-C100 240G
Ekran kartı
AMD Radeon HD 7640g / AMD Radeon HD 8570m
İşlemci
AMD A8-4500M APU
Merhaba. Şu anda kullandığım Lenovo G505s markalı laptopumda birkaç hata ile karşılaşmaktayım. Öncelikle ekran kartı modelimin en güncel Driver'ını sistemime kuramıyorum. Bu nedenle Discord, Steam benzeri uygulamaları açmaya çalıştığım an ATİKMDAG.SYS hatası almaktayım.
Normalde ekran kartı bileşenlerim;
AMD Radeon HD 7640G.
AMD Radeon HD 8570M.
Olarak gözükmekte.
Belli dönemlerde ise eklediğim görseldeki gibi R5 M200/HD 8500M olarak gözüküyor. Henüz kendim bir çözüm yolu bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• sistem bilgisi.png
    sistem bilgisi.png
    28,2 KB · Görüntüleme: 27
  • aygıt yöneticisi.png
    aygıt yöneticisi.png
    3,2 KB · Görüntüleme: 18
  • dxdiag.png
    dxdiag.png
    17,8 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile her iki ekran kartı sürücüsünü de kaldırın. Ve ardından linkten AMD Auto-Detect yazılımını indirip tümünü kurun.

DDU ile kaldırma işlemi sonrasında otomatik olarak yeniden başlatıldı. AMD Auto-detect uygulamasını çalıştırdığımda bu ekranda yükleme yapma seçeneği kaplı gözüküyordu. Atla tuşunu basıp yonga seti kurulumunu yaptım. Tekrar kurmak için girdiğimde yine bu ekran ile karşılaştım.

Dosya Ekleri

• amd driver yükle hata.png
    amd driver yükle hata.png
    235,2 KB · Görüntüleme: 27
Yükleme bittikten sonra yeniden başlattım. Ne sağ tık yaptığımda sürücü ile alakalı seçenek çıkıyor, ne de gizli simgeleri göster seçeneğinde gözüküyor. Aygıt yöneticisinde ise böyle bir şey oluştu.
(Çok uğraştırıyorum kusura bakmayın 😅)

Ki en son arayüzü açılan tek sürücü buydu bende. Daha önce sorun yaşatmamıştı her şey gayet düzgün çalışıyordu (Steam ve Discord açılıyordu). Ama 1 2 haftadır da anladığım kadarıyla bununla alakalı olarak bu uygulamalara erişim sağlayamıyorum.

Dosya Ekleri

• yükleme sonrası.png
    yükleme sonrası.png
    5,4 KB · Görüntüleme: 23
  • 16.2.1.png
    16.2.1.png
    4 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Lenovo service bridge uygulamasını indirdim fakat açılmıyor. Açılmadığı için de tarama yapamıyorum. Başka çözüm yolu var mıdır? Sizi uğraştırıyorum kusura bakmayın tekrar.

Aygıt yöneticisinde 8500M görünüyor mu?

Sizi uğraştırıyorum kusura bakmayın tekrar.
Hayır hocam estağfurullah. :)

Hocam benzer sorun AMD forumda çözülmüş. Buna göre ekran kartı sürücülerini Lenovo'dan indirmek gerekiyormuş. Bir de öyle deneyin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı