atikmdag.sys mavi ekran hatası

Tokhtamysh

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba.

Bilgisayarımı çalıştırdığımda windows başlatılıyor logosundan sonra mavi ekran verip restart atıyor ve hep böyle devam ediyor.

mavi ekranın görüntüsü: Hızlı Resim - Received 1027729833956927

Güvenli modda ise çalışıyor.

Sorunun oluşma sebebi bence şu;

Arkadaşım bana harddiskini verip diske format atmamı istedi. Bende kendi harddiskimi söküp arkadaşımın harddiskimi taktım ve format attım. Arkadaşımın harddiskini söküp kendi harddiskimi taktım ve bilgisayarı çalıştırmadan topladım.

Bir gün bilgisayarımın tozunu temizlemek için içini açtım. Her parçasını söküp tek tek temizledim, taktım. Fakat bilgisayarımı açtığımda ilk defa bu mavi ekran hatasıyla karşılaştım.

Ertesi gün arkadaşıma durumu anlatırken oda kendi bilgisayarının ekran kartını algılamadığını ve ekran kartı sürücüsünü yükleyemediğini söyledi.

Ekran kartımın modeli: ATİ(amd) Radeon HD 4350

İşletim sistemim: Windows 7 32bit ultimate

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Güvenli modda ekran kartı sürücüsünü Display Driver Uninstaller ile kaldırın. Bilgisayarı normal olarak açıp güncel ve sisteminize uygun olan sürücüyü kurun. Bu kadar.

Güvenli modda ekran kartı sürücüsünü Display Driver Uninstaller ile kaldırın. Bilgisayarı normal olarak açıp güncel ve sisteminize uygun olan sürücüyü kurun. Bu kadar.

Display Driver Uninstaller ile değilde hatayı aldıktan sonra bilgisayara format attım. Format attıktan sonra bu hatayla yine karşılaştım. Yani pc yi normal modda çalıştıramıyorum. Güvenli moddan açıp aygıt yöneticisinden kaldır diyorum yeniden başlatıyorum yeni grafik donanımı algılandı yeniden başlatmanız gerekmektedir diyor yeniden başlatıyorum yine mavi ekran.

Dediğim gibi güvenli modda DDU ile silin. Bilgisayarınız Windows 10 ise bir tool vardı adını hatırlayamadım o tool ile ekran kartı sürücü güncellemesini gizleyin. Sonra ekran kartı driverını kurun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı