D
dogukaan_tr
Ziyaretçi
Merhaba, benim 1 ay önce anakartım ve işlemcim yanmıştı. Buna istinaden GOLD dan asus f2a85-v anakart ve amd a10 5800 k işlemci aldım. Bunlara uyumlu olması içinde kingston ddr3 hyperx 2x2= 8gb 1600 mhz ram aldım. Format falan attım tüm driverları yükledim fakat bi sorun var. Bilgisayar arada kendini resetliyor ve bu benim canımı aşırı derecede sıkıyor. Ben donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum çünkü; benim anakartımda da tümleşik ses kartı bulunmakta ama ben ayrıyetten supreme fx ıı ses kartını takmıştım eski anakartımdan kalan. Takılıyken daha çok reset atıyodu. Ben çıkardıktan sonra o ses kartını reset atma sorunu azaldı ama bitmedi.
895 TL para harcadık bi sorun yaşamak istemiyorum artık. Reset attıktan sonraki hata kodu 6.1.7601.2.1.0.256.1 bir program indirerek bu sorunun ne anlama geldiğini öğrendim. İki hata gösterdi program. İkisi de aynıydı ismi atikmdag.sys idi. Araştırdım ve ekran kartıyla ilgili bi sorun olduğu kanısına vardım fakat ekran kartı 1-2 senelik, bozuk olduğunu sanmıyorum. Tıkır tıkır çalışıyor da zaten. Anakarta uyumsuz olabilir mi (Ati 4850x2) ?
He şunu da söyliyim pc yi ilk açtığımda ramlerin yanındaki ve memOK un yanındaki dram ışığı 1-2 saniye kırmızı yanıyo, sonra kendine geliyo. Acaba ram mi uyumsuz? Aklımdaki sorulara bi çare bulabilirseniz çok sevinirim.
895 TL para harcadık bi sorun yaşamak istemiyorum artık. Reset attıktan sonraki hata kodu 6.1.7601.2.1.0.256.1 bir program indirerek bu sorunun ne anlama geldiğini öğrendim. İki hata gösterdi program. İkisi de aynıydı ismi atikmdag.sys idi. Araştırdım ve ekran kartıyla ilgili bi sorun olduğu kanısına vardım fakat ekran kartı 1-2 senelik, bozuk olduğunu sanmıyorum. Tıkır tıkır çalışıyor da zaten. Anakarta uyumsuz olabilir mi (Ati 4850x2) ?
He şunu da söyliyim pc yi ilk açtığımda ramlerin yanındaki ve memOK un yanındaki dram ışığı 1-2 saniye kırmızı yanıyo, sonra kendine geliyo. Acaba ram mi uyumsuz? Aklımdaki sorulara bi çare bulabilirseniz çok sevinirim.