Atikmdag.sys mavi ekran ve bilgisayarın resetlenmesi

• Konuyu başlatan dogukaan_tr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.763
D

dogukaan_tr

Ziyaretçi
Merhaba, benim 1 ay önce anakartım ve işlemcim yanmıştı. Buna istinaden GOLD dan asus f2a85-v anakart ve amd a10 5800 k işlemci aldım. Bunlara uyumlu olması içinde kingston ddr3 hyperx 2x2= 8gb 1600 mhz ram aldım. Format falan attım tüm driverları yükledim fakat bi sorun var. Bilgisayar arada kendini resetliyor ve bu benim canımı aşırı derecede sıkıyor. Ben donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum çünkü; benim anakartımda da tümleşik ses kartı bulunmakta ama ben ayrıyetten supreme fx ıı ses kartını takmıştım eski anakartımdan kalan. Takılıyken daha çok reset atıyodu. Ben çıkardıktan sonra o ses kartını reset atma sorunu azaldı ama bitmedi.

895 TL para harcadık bi sorun yaşamak istemiyorum artık. Reset attıktan sonraki hata kodu 6.1.7601.2.1.0.256.1 bir program indirerek bu sorunun ne anlama geldiğini öğrendim. İki hata gösterdi program. İkisi de aynıydı ismi atikmdag.sys idi. Araştırdım ve ekran kartıyla ilgili bi sorun olduğu kanısına vardım fakat ekran kartı 1-2 senelik, bozuk olduğunu sanmıyorum. Tıkır tıkır çalışıyor da zaten. Anakarta uyumsuz olabilir mi (Ati 4850x2) ?

He şunu da söyliyim pc yi ilk açtığımda ramlerin yanındaki ve memOK un yanındaki dram ışığı 1-2 saniye kırmızı yanıyo, sonra kendine geliyo. Acaba ram mi uyumsuz? Aklımdaki sorulara bi çare bulabilirseniz çok sevinirim.

Evet dediklerinizi önceden ben yapmıştım. Format atıp tüm driver'larını sağlam bir şekilde kurdum bende amd a10 5800 k işlemci var. Onun entegre grafik kartını bir türlü aktif edemedim. (bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim) Aktif etmek için bios da seçenek arıyordum bir tane buldum. Fakat herhalde o değilmiş bastım pc'yi resetledim. Baktım pc açılmıyor ve dram ışığı sürekli bir şekilde kırmızı yanıyor. Ben de dün gece ekran kartını çıkarttım ve bios pilini çıkartıp 5 dk bekledikten sonra tekrar taktım. Kasanın karmaşıklığını da hallettim 2 gündür pc kendini resetlemiyor. Acaba bios'dan kaynaklı bir sorun muydu? Bilmiyorum ama hallolmuş gibi duruyor. Psu 1000 w. Bu arada ve bir tek değişmeyen bir şey oldu. Pc'yi aç tuşuna bastığımda dram den 2-3 sn kırmızı ışık alıyorum ve pc ondan sonra tam olarak devreye giriyor. Eğer tekrar bu sorunla karşılaşırsam aldığım yere götüreceğim tekrar baktıracağım. Verdiğiniz bilgilerden dolayı size çok teşekkür ederim ve bana amd a10 5800 k'nın nasıl entegre grafiğini çalıştıracağımı söylerseniz daha çok sevinirim. Benim ekran kartı directx 10.1 uyumlu ama apu işlemcimin grafik birimi directx 11 i destekliyor. Bir çakışma söz konusu olabilir mi? Zaten programda girip crosfire teknolojisi açık tutuyorum ama ekran kartının 2 gpu su olduğu için birbiriyle crosfire etkileşimi içinde oluyorlar. Beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum saygılar.

- - - Güncellendi - - -

Zaten anakart - işlemci ve ram değişiminden sonra böyle bir hatayla karşı karşıya kaldım eskiden yoktu bu sorun. :)

- - - Güncellendi - - -

Derken tekrar resetledi :( Allah Allah ekran kartı ısıları da gayet normal acaba uyumsuzluk mu var? Çünkü ekran kartı eski anakart çok yeni bir anakart Recep Abi Taksim de veya İstiklal de ofisiniz bulunmakta mı?

Amd'nin programı biraz indirme yaptıktan sonra "could not download file : could not parse error" diye bir hata çıkardı ne yapmalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
dogukaan_tr, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı