ATK Dragonfly A9 Plus alınır mı?

Ben de orada arada kalıyorum. Herhalde en çok satan farelerden biridir diye düşünüyorum. Çoğu kişi sorun yaşamamış. 1700 TL'ye iyi gibi. Daha iyisi olsun derken 2700'e A7 ultraya çıkıyorum daha da iyisi olsun derken de 3600 TL'ye leviathan v4'e çıkıyorum ama iki katından fazla bütçeye çıkmamın casual oyuncu olan bana ne kadar gerçek katkısı olacak onu kestiremiyorum. Evet daha iyidir gerçekten fark vardır ama 1klık fark mı? 2 katından fazla fark mı?

Realtek mcular sorunsuz mu hocam A7 Ultra da o var.

Casual bir oyuncuya ekstra hiçbir şey katmayacak yüksek bütçedeki fareler emin ol. Hadi hard Core oynasan bir ihtimal diyeyim de. Casual oyuncuysan 2K'den fazlası gereksiz.

Batarya ile alakası olduğunu düşünmüyorum, aynı mcuya sahip 500 mAh fareler de var. Ekstra olarak 500 mAh beken ve 300 mAh beken de var. Yani burada anormal bir durum yok. Ona bakarsan beken mcuya da çok sallayan vardı, sorun yaşayan vardı zamanında. Fakat şu an hiçbir sorunu yok. Rezil bir mcuya sahip olsa birçok üründe olduğu gibi sonuçlarını görmüş olurduk. Çoğunluk sorunsuz kullanıyor. Çoğunluk sorun yaşamıyorken neye dayanarak sorunlu dediğini merak etmedim değil. Sadece A9 da kullanmıyor, yavaş yavaş alt segmente yerleşmeye çalışan bir mcu zaten.

Verimliligi rezil bir MCU diyorum HiSilicon için tekrar tekrar. 800 mAh bataryada belli oluyor zaten. Beken BK3633 limit kalktiginde bir yere kadar 8K Hz bile verebilen bir MCU, rakip bile olamaz HiSilicon ile ki A9 Pro Max modelinde Beken kullanılmasından d anlayabilirsin. Daha dün/bugün 2 kişi gördüm A9 ile sorun yaşayan.

Huawei'nin tablet kalemleri için kullandığı bir MCU zaten, mouseler için ayriyeten tam olarak uygun degil.

MCU'nun kullandığı CPU'da zaten verimsizligini direkt ele veriyor. RISC-V 32-bit kullanıyor ve 96 MHz bir CPU. Nordic 52840'in kullandığı Cortex-M4 bile 64 MHz, ne gerek var. Flash ve SRAM'e de abanmışlar. Kağıt ustunde kotu gozukmuyor ama hersey kağıt üstü değil.

Ben de orada arada kalıyorum. Herhalde en çok satan farelerden biridir diye düşünüyorum. Çoğu kişi sorun yaşamamış. 1700 TL'ye iyi gibi. Daha iyisi olsun derken 2700'e A7 ultraya çıkıyorum daha da iyisi olsun derken de 3600 TL'ye leviathan v4'e çıkıyorum ama iki katından fazla bütçeye çıkmamın casual oyuncu olan bana ne kadar gerçek katkısı olacak onu kestiremiyorum. Evet daha iyidir gerçekten fark vardır ama 1klık fark mı? 2 katından fazla fark mı?

Realtek mcular sorunsuz mu hocam A7 Ultra da o var.

Sana hiçbir katkısı olmayacak hatta sınırdaki bütçenin üstüne çıkıyorsan kendince boşa harcama yapmış olacaksın A9 Plus da alsan 5klık mouse da alsan senin hissedebileceğin bir fark olmayacak.

ben de orada arada kalıyorum. herhalde en çok satan mouselardan biridir diye düşünüyorum. çoğu kişi sorun yaşamamış. 1700 tlye iyi gibi. daha iyisi olsun derken 2700'e a7 ultraya çıkıyorum daha da iyisi olsun derken de 3600 tl'ye leviathan v4'e çıkıyorum ama iki katından fazla bütçeye çıkmamın casual oyuncu olan bana ne kadar gerçek katkısı olacak onu kestiremiyorum. evet daha iyidir gerçekten fark vardır ama 1klık fark mı? 2 katından fazla fark mı?

realtek mcular sorunsuz mu hocam a7 ultra da o var

Temelde degisen sey entegrasyon, malzeme kalitesi gibi seyler. Standart bir oyuncu kolay kolay hissetmez malzeme kalitesi haric. Realtek MCU ise evet sorunsuz ve stabil, verimlilik olarak bir Nordic degil ama gayet iyi bir MCU.

Verimliligi rezil bir mcu diyorum hisilicon için tekrar tekrar. 800 mAh bataryada belli oluyor zaten. Beken BK3633 limit kalktiginde birbyere kadar 8K Hz bile verebilen bir mcu, rakip bile olamaz hisilicon ile. Daha dün/bugün 2 kişi gördüm A9 ile sorun yaşayan.

Huawei'nin tablet kalemleri için kullandığı bir mcu zaten, mouseler için ayrıyeten tam olarak uygun degil.

Mcu'nun kullandığı CPU'da zaten verimsizligini direkt ele veriyor. Rısc-v 32 Bit kullanıyor ve 96 MHz bir CPU. Nordic 52840'in kullandığı Cortex-m4 bile 64 MHz, ne gerek var. Flash ve SRAM'e de abanmışlar. Kağıt ustunde kotu gozukmuyor ama her şey kağıt üstü değil.

Aynı mcunun 500 mah faresi de var diyorum, batarya bir argüman sayılmaz yani. Ve siz hatayı baştan yapıyorsunuz, konuya direkt ofansif giriyorsunuz. Örneğin takılan adama dongle mesafesi bile sormadan mcu çöp diyorsun. Bu ofansiflik ile nasıl objektif olacaksın ki? Ve normal hala ara sıra böyle konuların olması, mouse çıkalı daha yarım yıl anca olmuş.

Sana hiçbir katkısı olmayacak hatta sınırdaki bütçenin üstüne çıkıyorsan kendince boşa harcama yapmış olacaksın A9 Plus da alsan 5klık mouse da alsan senin hissedebileceğin bir fark olmayacak.
Temelde degisen sey entegrasyon, malzeme kalitesi gibi seyler. Standart bir oyuncu kolay kolay hissetmez malzeme kalitesi haric. Realtek MCU ise evet sorunsuz ve stabil, verimlilik olarak bir Nordic degil ama gayet iyi bir MCU.
Aynı mcunun 500 mah faresi de var diyorum, batarya bir argüman sayılmaz yani. Ve siz hatayı baştan yapıyorsunuz, konuya direkt ofansif giriyorsunuz. Örneğin takılan adama dongle mesafesi bile sormadan mcu çöp diyorsun. Bu ofansiflik ile nasıl objektif olacaksın ki? Ve normal hala ara sıra böyle konuların olması, mouse çıkalı daha yarım yıl anca olmuş.
fark hissetmesem de mcudan dolayı donma vs yaşamakta istemem. mousepad bütçesini + koyarak a7 ultra almak ok mu peki sizce? boyutları güzel, 2700 tl. o bütçeye daha iyisi yoktur diye düşünüyorum

Batarya neye göre argüman sayılmaz? En basit örnek 500 mAh batarya kullanan Leviathan V4 neden 150 saat pil ömrü verirken, 500 maH bataryası olan A9 120 saat veriyor. Verimlilik olarak HiSilicon direkt olarak berbat, bu yüzden abanıyor üreticiler bataryaya. Hala daha alınacak bir mouse değil ki almamak için tek sebep MCU'da degil. Yapı kalitesi olarakta geride rakiplerinden.

fark hissetmesem de mcudan dolayı donma vs yaşamakta istemem. mousepad bütçesini + koyarak a7 ultra almak ok mu peki sizce? boyutları güzel, 2700 tl. o bütçeye daha iyisi yoktur diye düşünüyorum

2700 bütçeye A7, 3000 bütçeye RAWM ES21 Pro veya ergo isterseniz ER21 Pro öneririm. Yapi kalitesi olarak daha iyi RAWM hatta o butcenin nerdeyse en iyisi.

Batarya neye göre argüman sayılmaz? En basit örnek 500 mAh batarya kullanan Leviathan V4 neden 150 saat pil ömrü verirken, 800 mAh bataryası olan A9 Plus 150 saat, 500 maH bataryası olan A9 120 saat veriyor. Verimlilik olarak HiSilicon direkt olarak berbat, bu yüzden abanıyor üreticiler bataryaya. Hala daha alınacak bir mouse değil ki almamak için tek sebep MCU'da degil. Yapı kalitesi olarakta geride rakiplerinden.

2700 bütçeye A7, 3000 bütçeye RAWM ES21 Pro veya ergo isterseniz ER21 Pro öneririm. Yapi kalitesi olarak daha iyi RAWM hatta o butcenin nerdeyse en iyisi.
er21 pro baktım ama ölçüleri şu an kullandığım deathadder v3 hyperspeed’e göre çok az büyük ve v3 hyperspeed biraz küçük geliyor. gpx denediğimde elim rahatladı resmen o yüzden o boyutlarda mouse daha iyi olur diye düşünüyorum

er21 pro baktım ama ölçüleri şu an kullandığım deathadder v3 hyperspeed’e göre çok az büyük ve v3 hyperspeed biraz küçük geliyor. gpx denediğimde elim rahatladı resmen o yüzden o boyutlarda mouse daha iyi olur diye düşünüyorum

Deathadder V3/V4 Pro ile ayni boyut denebilir ER21 Pro için, sadece kenar hatları daha yumuşak, bu yuzden daha kucukmus gibi geliyor.

Screenshot_20251125_210814_Brave.jpg

Deathadder Pro modeller elinize uyuyorsa buda guzelce uyacaktir. Illaki simetrik yani GPX klonu istiyorsanızda A7 Ultra veya benzer shape yine uygun olacaksa RAWM ES21 Pro en iyi secenekler.

Batarya neye göre argüman sayılmaz? En basit örnek 500 mAh batarya kullanan leviathan V4 neden 150 saat pil ömrü verirken, 500 mAh bataryası olan A9 120 saat veriyor. Verimlilik olarak hisilicon direkt olarak berbat, bu yüzden abanıyor üreticiler bataryaya. Hala daha alınacak bir mouse değil ki almamak için tek sebep Mcu'da degil. Yapı kalitesi olarak da geride rakiplerinden.

Nordic ile karşılaştırıp berbat diyorsun farkındasın değil mi? O mantıkla beken de berbat ve sorunlu. Karşılaştırman gereken mcu aynı segment mouselarda kullanılan beken mcu olmalı. Ve onlar da benzer süreler alıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı