AtlantisNet modem değiştirilebilir mi?

Yusuf yahya

Decapat
Katılım
30 Ağustos 2021
Mesajlar
23
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar modemim çokokrem kutusundan yapılmış leş bir Huawei modem, Wi-Fi'de hep ping artıyori iniyor. Kendi modemim var extra DSL lakin Atlantis'e durumu söylediğimde başka modem kullanamazsınız dediler. Böyle bir saçmalık mı olur? Aranızda Atlantis kullanıcısı olup başka özel modem kullanan var mı? Varsa nasıl yaptınız kurulumu vs. ?
 
@Yusuf yahya Aynı problemi TurkTelekom altyapısında TurkNet kullanırken yaşadım. Farklı modem kullanamıyorum asla. Modem değiştiği anda IP alamıyorum. Ben de çözümü Extra DSL ve City'yi repeater olarak kullanmakta buldum.

Kullandığınız çokokrem kutusundan, asıl kullanmak istediğiniz modeminize bir tane ethernet kablosu çekin. Keenetic'i sıfırlayın. Açıldığında "repeater" modunu seçin. Kalanını o halleder. Kurulum tamamlandığında onu yeni bir modemmiş gibi kullanabilirsiniz.

Sonrasında ağ çakışmasını engellemek için ana modemin Wi-Fi ağlarını (2.4/5) var kapatıp sadece Keenetic'i kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ben daha sonrasında Extra DSL'den City'ye de bir kablo çektim ve Mesh'i olduğu gibi yeniden kullanabilir hale geldim.
 
Bir konuda gördüm demin, birisi yapmış ondan yardım aldım yarın deneyeceğim inşaallah olur da başımdan gider lanet modem, olmazsa artık senin gibi repeater modunda kullanmaya çalışacağım sağ ol.

hallettim kendi modemime geçiş yaptım konu kapanabilir
 
Son düzenleme:
şimdi extra dsl i reset atıp sihirbaza geldim ve sihirbazı atlayarak arayüze girdim oradan internete girip ethernetle internet ( öyle bişeyler ) sekmesine girdim oradan sağlayıcı ekle diyip altta da internet hesabı şifresi ve vlan ID girmen yeterli oluyor kaydedip çıkıyosun bu kadar kolay görselli bakmak istersen ;


bu konuda mevcut (son sayfalarda var )
 

Geri
Yukarı