Atlas OS güvenlik sorusuna ne cevap verilmeli?

Ömer Öztürk23

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Atlas OS kurmaktayım fakat.

Meltdown ve Spectre

Buna evet mı demelıyım yoksa hayır mı?
12.PNG

Eski cpular için yararlı olduğunu söylüyor virüsten koruma sistemi gibi bir şey işlemci için ayarlanıyor. Kapatırsan performans artar diyor istersen bu seçeneği daha sonra aktif edebilirsin diyor. Güncel işlemcilerde bu güncellemeler donanımsal olarak var diyor. Kapatırsan güvenlik olarak zayıflar fakat daha çok performans verir demek istiyor. Yes'e basarsan kapatır.

Spectre ve Meltdown güvenlik açıklarını kapatan yamaların sistem performansına etkisi açıkca ortada. Donanım tarafında ve yamalarda iyileştirme yapılmasına rağmen yıllar sonra bile bu yamalar varken ciddi performans kaybı yaşanıyor.

Eğer işin teknik kısmıyla ilgileniyorsanız aşağıdaki 35 dakikalık Türkçe videoyu izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"İşin teknik kısmı beni ilgilendirmiyor, evet mi hayır mı?" diyorsanız cevabım şu: Ben oyun oynadığım cihazlarda bu yamaları kapatıyorum. Ancak iş cihazlarında açık olması daha uygun olur.

Eski cpular için yararlı olduğunu söylüyor virüsten koruma sistemi gibi bir şey işlemci için ayarlanıyor. Kapatırsan performans artar diyor istersen bu seçeneği daha sonra aktif edebilirsin diyor. Güncel işlemcilerde bu güncellemeler donanımsal olarak var diyor. Kapatırsan güvenlik olarak zayıflar fakat daha çok performans verir demek istiyor. Yes'e basarsan kapatır.
R5 5600

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı