Atom Altı Parçacıklar

Ne yani, sen nefret ediyorsun diye, biz gerçekleri söylemeyelim mi? Sana kalırsa biz de bir anda anlaşarak, maymunduk ve maymundan süper zekalı bir yaşam formu olan insana dönüştük. Milyonlarca canlı hep bir anda bunu yaptı ve kusursuz oldu.

Ben buna sadece gülerim.

Yaratanı görmeyenler için yapacak bir şey yok. Yaratanı görmek istiyorsan eğer, çevrene bak. Her şey olağan üstü şekilde birbirinin aynısı olan hayvanlar ve karakterleri farklı olan canlılar ile oluşuyorsa, senin tezin çürür.

Doğru ya, senin darvin paşan da, gelmiş o kafa tasına, şu maymun çenesi, şu kafa tasına, bu insan çenesi diyerek iş görmüştü.

Siz de yaalanlar peşinde sürünüyorsunuz.

Hala evrimi insanların maymundan gelmesi sananlar var...

Evrim tek kelime ile saçmalık ve gerçek saptırmaktan başka bir şey değil.

O kadar bilimsel makaleler yayınladınız. Hepsinde maymun kafa tasları ve saçma sapan ara geçiş formları diye çenesi başka, kafası başka sonradan eklendiği su götürmez şeyleri yayınladınız.

Tonlarca makale düzdünüz.
Siz bile evrim ne bilmiyorsunuz. Yada saçma olduğunu biliyorsunuz da, kendinize bile açıklayamıyorsunuz.

Yeterki, din dışı bir açıklama bulunsun. Sizler için o yeterli olur.

Din ne ki, saçmalık sizlere göre.

NEyse, şimdi durduk yere ban yemeyelim. Gaza gelip de dini tartışma açmak istemem. Zira, evrimin çıkma nedeni Allah'ı yok saymaktan başka bir şey değil.

@wise cevap verme ya da açıklama gereği bile duymadım yazdıklarına.

Din dediğin şey de sadece islam değil bu arada. İslam sadece bir tanesi.

Gerçekler ağırdır. Cevap bulunamaz. Şaşmadım.

Din tek. Allah tek. Bu kadar basit. İnanmayanlarda ahirette görecek. Umarım bu dünyada görür de, ahiretini berbat etmezler.

Burada bilimsel şeyler tartışılıyordu bir aralar, konunun geldiği yere bak. O kadar yazı yaziyorsunuz (wise) şu konuyla alakalı değil hiçbiri. Anca ona buna hakaret.

Din dediğin şey de sadece islam değil bu arada. İslam sadece bir tanesi.
Aslında bence de burada bunların tartışılması yersiz ama şimdi bunu yazan arkadaşımız şayet Müslüman ise böyle bir şey söylemesi inandığı dini ile çelişir. Ali imran suresinin 19. ayetinde mealen "Şüphesiz ki Allah katında tek din İslam'dır" diye Müslümanların Rabbi kesin ve net bir ifade buyurmuş. Dolayısı ile bu tip şeyler konuşurken daha dikkatli olmakta fayda var. Amacım konuyu daha da saptırmak değil, sadece her Müslümana yüklenmiş olan dini vazifelerimizden biri olan "iyiliği emret, kötülükten sakındır" düsturu gereği bu arkadaşımızı uyarmaktır. Şayet Müslüman değilse de laf kalabalığımı bağışlasın.
Konu ile alakalı olarak bilimin dinsiz olduğunu düşünmüyorum. "Rabbim ne güzel yaratmış" deyip neyi nasıl yarattığını araştırmamak ancak biz Türk'lere yakışır bir tavır olur. O kadar tembeliz ki, bunu bile buraya bağlayıp geçiştiriyoruz. Ama elin oğlu bunu araştırıyor, kuantum fiziğini gelişitirip 14nm teknolojili işlemciler geliştiriyor, biz de "vay beee, nasıl yapmışlar abi bunlar bunu" diyoruz. Halbu ki tamam, evet, Rabbim gerçekten harika ve kusursuz yaratmış, ama bir incele bakalım, neyi nasıl, hangi fizik kuralları çerçevesinde ayakta tutuyor. Sonbaharda ağaçlardan düşen milyarlarca yapraktan veya muson yağmurları sırasında düşen sayısını tarif edemeyeceğimiz kadar çok yağmur damlalarından biri bile hesapsız, tesadüf eseri düşmüyor, evet, ama adamlar oyunlardaki su dalgalarını nasıl daha gerçekçi yaparız diye moleküllerin itme çekme güçlerini hesaplayıp efektler oluştururken biz "Rabbim gerçekten güzel yaratmış" deyip oturduğumuz sürece bu tip tartışmalar hiç bitmeyecek. Ne zaman ki "çok güzel yaratılmış, ama şu şekilde yaratılmış, içinde şu kuramlar, şu kanunlar var" dersek bence o zaman bu tip gereksiz tartışmalar da kalmaz. Ama tabi bu gerçekleşir mi, kesinlikle ihtimal vermiyorum.

Burada bilimsel şeyler tartışılıyordu bir aralar, konunun geldiği yere bak. O kadar yazı yaziyorsunuz (wise) şu konuyla alakalı değil hiçbiri. Anca ona buna hakaret.

Hakaret derken, benim tek hakaretimi göster. Sonra ben de eşek gibi angırayım.

Sizler sıkışınca iftiralara başvurmayı çok seversiniz.

"Rabbim ne guzel yaratmış diyip neyi nasil yarattigini arastirmamak ancak biz Türklere yakışır bir tavir olur." demişsiniz, paragraflarca yaptiginiz sey.
Hakaret demem agir olabilir, inanmayanlara saygısızlik demek daha dogru.

Farklı bir bakış açısı tabi, saygı duymak lazım. Ama bu meseleleri daha da deşelersek olay farklı boyutlar kazanır. Bunları tartışabileceğimiz yer burası değil.
Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim malesef. Yukarıda yazdığım mesajı sadece içerik boyutuyla değil, yazılış ve üslup boyutu ile de ele al. Bu yazdıklarıma bakarak inanmayanlara saygısızlık yaptığımı düşünmüşsün. Daha yukarıda yazılanlardan sonra inananlara karşı saygısızlık yapıldığı fikrine hiç kapıldın mı? İnanmayanları bu kadar önemsiyorsun, saygı duyuyorum da, inananları hiç bu kadar düşünmüş müydün? Bana biraz ironik geldi bu yaklaşımın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…