Atom İşlemcili Netbook için İşletim Sistemi Önerisi

Ben süperbilgisayarda HPC yaparken sen ilkokula gidiyordun.

Ubuntu gibi en aptalının bile kullanabileceği işletim sistemine "terminalsiz olmuyor" dediğine göre ya şu cahil okumuşlardansın, ya da son sürümlerden bihabersin. Aferin ama, eğitim seviyeni yücelttiğine göre sana daha fazla saygı duyabilirim.

@cyaezz Lubuntu iyi bir seçenek olur. İstediğin her şeyi yazılım mağazasından indireceksin zaten. Ubuntu türevlerini denediğim zamanlarda isteğim dışında terminal kullanmama hiç gerek kalmadı.

Geliştirilmesi bitmiş XP gibi güvenlik açıklarıyla dolu bir sistem kullanmak da senin tercihin olur tabi. Windows 10 gibi harddiski öldüren bir işletim sistemi mi XP' mi sen seçersin eğer Windows'da karar kıldıysan.

Şu an Lubuntu kurulu Video performansı dışında gerçekten çok iyi ama herhangi bir şey yükleyemiyorum terminali bilmediğimden. Bunun hakkında bir bilgilendirici konu var mıdır?

Uygulama mağazasında terminal'den indirebileceğiniz şeylerin bir kısmı bulunur. Bazı programları internetten ".deb" uzantılı paketler halinde de indirebilirsiniz.

Win XP Lite da bildiğim kadarıyla resmi olarak yayınlanmadı zaten. Bende Lubuntu kullanırken YouTube 360p üzerine alınca donuyordu
Ama Ubuntu kullandığım süre içinde YouTube da hiçbir sıkıntı olmaz iken sistem çok hantal geliyordu.

Ubuntu ile terminal kullanmanız gerekmiyor program yüklemeside çok kolay zaten yazılım merkezi var.

Elimde hp compaq mini 110 var atom işlemci ve 1 gb ram var remi 2 gb yaptırcam ama windows olarak hangi windowsu önerirsiniz?

3 GB değil 1 GB.

Ama şöyle bir durum var burası son kullanıcıların yeri değil Foruma 8 yıldır üyeler var, Yazıcıoğlu ayağına geldi anlayacağın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…