Çözüldü ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

ahmetbey11

Femtopat
Daha fazla  
Windows 10.
Intel i7 6700K 4.0GHz.
ASUS GeForce GTX1070 OC 8 GB.
MSI Z170A.
Corsair Vengeance 3000MHz DDR4 8 GB ( 8x2 çift kanal kullanıyordum. Ancak RAM'lerin teki bozulduğu için tek RAM 8 GB olarak kullanıyorum. )
WD Green 2.5" 240GB SSD.
WD 1TB Caviar Blue HDD.
Seagate Barracuda 2TB HDD.
Corsair 600W PSU.

Bilgisayarı açtıktan belirsiz bir süre sonra mavi ekran alıyorum ve bilgisayar yeniden başlatılıyor. Daha sonra herhangi bir mavi ekran hatası almıyorum. Bilgisayarı açtıktan sonra kendim yeniden başlatırsam mavi ekran almıyorum. Ama CS:GO, Valorant gibi oyunlar oynarken 2-3 saat sonra oyunlar herhangi bir hata vermeden kapanıyor. Watch Dogs 2, Detroit: Become human gibi oyunlar oynarken de 5-10DK arasında oyunlar kapanıyor.

Minidump dosyalarını incelediğimde ntoskrnl(.)Exe hatası dikkatime çarpıyor. Bu hatanın RAM kaynaklı olduğunu düşünerek Memtest86 ve Windows bellek tanılama ile testler yaptığımda RAM'de herhangi bir hata, bozukluk çıkmadı.

minidump

Çözüm
Resimler açılmıyor ilk olarak. Tekrar atabilirsin.

DDU rehberini uygula ve ses sürücünle birlikte kaldır. Güncel (WHQL) sürücüyü kur.

Ses sürücüsü için:

Buradan da AHCI sürücülerini güncelle.

Sorun çözülene kadar sistemi uyku moduna alma.
Ekran kartını değiştirdin mi? Veya başka bir donanım ekleme/değiştirme yaptın mı? Değiştirdiysen yukarıda belirttiğim rehberi uygula. (Ekran kartı için.)

Bunları yaptıktan sonra hala hata alıyorsan donanımsal hata olabilir ekran kartıyla ilgili. Başka bir sistemde deneyebilirsin.

Eklemeyi unutmuşum, Windows Update güncellemelerini yap ve CMD'yi yönetici olarak başlatıp SFC /scannow komudu ve chkdsk /f /r komudunu gir. Ek olarak sorun çözülene kadar Vanguard kullanan oyunları oynama.
Resimler açılmıyor ilk olarak. Tekrar atabilirsin.

DDU rehberini uygula ve ses sürücünle birlikte kaldır. Güncel (WHQL) sürücüyü kur.

Ses sürücüsü için:

Buradan da AHCI sürücülerini güncelle.

Sorun çözülene kadar sistemi uyku moduna alma.
Ekran kartını değiştirdin mi? Veya başka bir donanım ekleme/değiştirme yaptın mı? Değiştirdiysen yukarıda belirttiğim rehberi uygula. (Ekran kartı için.)

Bunları yaptıktan sonra hala hata alıyorsan donanımsal hata olabilir ekran kartıyla ilgili. Başka bir sistemde deneyebilirsin.

Eklemeyi unutmuşum, Windows Update güncellemelerini yap ve CMD'yi yönetici olarak başlatıp SFC /scannow komudu ve chkdsk /f /r komudunu gir. Ek olarak sorun çözülene kadar Vanguard kullanan oyunları oynama.

Son düzenleme:
Çözüm
An itibari ile testlerimi tamamladım. Herhangi bir mavi ekran ya da oyunlarda kapanma olmadı. Problem çözülmüştür. İlginizden dolayı teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…