ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan 192809
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 52
  • Görüntüleme 3.910
Bilgisayarda tek hesap var ve yönetici. Mavi ekranı aldım ve yönetici iznim gitti. İşin tuhaf tarafı hala hesap yönetici görünüyor. Minidump'ımı arşive ekleyemiyorum, sfc /scannow vb. yapamıyorum. Çözümü nedir? Bu sorunu çözsem Minidump'ı upload edeceğim.@Enes3078 @Bora Dere @Recep Baltaş minidump.rar sanırım başardım.

Son düzenleme:
- Malwarebytes kaldır.

- BIOS güncelle.

Alttaki rehberi uygula:

SSD'nin yazılımı varsa sağlık kısmının ekran görüntüsünü at. HDD varsa HD Tune ile test tet.

Bellek sorunu da olabilir, mümkünse Memtest86 yap.

- Malwarebytes kaldır.

- BIOS güncelle.

Alttaki rehberi uygula:

BIOS'u maalesef güncelleyemeyeceğim ancak diğer dediklerinizi yapacağım. Elektrik kesintisi riski olan bir yerdeyim. Daha denk gelmemiş olsam da. :)

- Malwarebytes kaldır.

- BIOS güncelle.

Alttaki rehberi uygula:

SSD'nin yazılımı varsa sağlık kısmının ekran görüntüsünü at. HDD varsa HD Tune ile test tet.

Bellek sorunu da olabilir, mümkünse Memtest86 yap.

SSD'nin yazılımı var ama son Firmware sıkıntılıydı, şu an FW yüklü değil. CrystalDiskInfo'dan paylaşabilirim. HDD kullanmıyorum. Bellekler kit. Sağlığı atıyorum, SYS'yi de yapıyorum.

ssd sağlığı.png

Son düzenleyen: Moderatör:
CrystalDiskInfo da olur. Memtest86 yapsanız da iyi olur.

Tek minidump ile yorumlamak pek kolay değil maalesef.

Windows 10 20H2 sürümüne güncelle ayrıca sistemini.

CrystalDiskInfo da olur. Memtest86 yapsanız da iyi olur.

Tek minidump ile yorumlamak pek kolay değil maalesef.

Windows 10 20H2 sürümüne güncelle ayrıca sistemini.
Şu an 20H2 sürümündeyim zaten. Memtest 86 umarım yapabilirim, USB bellek bulup. :) CS:GO maçına girerken ekran dondu ve mavi ekran geldi. Sfc /scannow sys dosyalarını da onarıyor diye biliyorum. Herhangi bir problem bulunmadı.
@Recep Baltaş'ın yorumu ne olur, onu da merak ediyorum aslında. Basit bir hatadan ziyade donanım sorunu yoktur umarım.

Zaten rapor, sorunun depolama biriminde olduğunu gösteriyor gibi. Başka disk var mı evde deneyebileceğiniz?

CrystalDiskInfo üzerinden test yapıp sonucun ekran görüntüsünü atar mısınız?

Ayrıca Memtest86 yüklenirken mi dondu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı