Çözüldü ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY Mavi Ekran Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Altorus

Femtopat
Daha fazla  

Dosya içerisinde iki farklı hataya ait minidump dosyaları yer almakta ve Memtest86 sonuçlarında 2 saattin sonunda 0 hata tespit edildi fakat hala sorunun kaynağını bulabilmiş halde değilim. Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hatalar sırasıyla şöyledir:
+FAULTY_HARDWARE_CORRUPTED_PAGE
+ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY

Sistem Özellikleri:
-GTX 1650 4 GB
-8 GB DDR4 2666MHz RAM
-i7 9750H
-1TB HDD + 128 GB SSD
-Wi-Fi 6 AX200 IEEE 802.11ax

Çözüm
Hatalara baktım. RAM testi için sorun çıkmadığını belirtmişsiniz. Sabit sürücüler için de test yapın. Eksik olan Windows güncellemesi varsa yapın. Ekran kartı sürücünü DDU ile kaldırıp WHQL sürücüyü yükleyin.
Mevcut olan Minidump dosyalarını silin.
Sistem onarma işlemi için;
Windows + R yapın. Gelen ekrana CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın. CMD ekranına sfc / scannow yazın. Denetim bitince tekrar başlatın.
Daha sonra aynı ekrana aşağıdaki komutları sırayla girin.
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Komut denetimleri bitince tekrar başlatın.
Hatalara baktım. RAM testi için sorun çıkmadığını belirtmişsiniz. Sabit sürücüler için de test yapın. Eksik olan Windows güncellemesi varsa yapın. Ekran kartı sürücünü DDU ile kaldırıp WHQL sürücüyü yükleyin.
Windows + R yapın. Gelen ekrana CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın. CMD ekranına sfc / scannow yazın. Denetim bitince tekrar başlatın.

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam size yardım etmek manasında söylüyorum. Siz mavi ekran konularında tecrübe edindikçe daha iyi olacağınıza eminim. Zaman geçtikçe çok iyi yapacaksınız.

Hocam disk testi dediğinizde test adını vermeniz iyi olur gerçekten. Çünkü bazı konu sahipleri gerçekten bilgisayar bilgisi olmuyor. HD Tune ve HD Sentinel testlerini istiyorum. Ek olarak gerekirse kullandığın diskin yazılımı ile test yaptırıyorum. Bunu tek bu konu için demiyorum. Genel olarak demek istiyorum.

Ek olarak hocam DISM komutlarını böyle yazacağınıza Enes hocam güzel bir rehber yapmıştı. Onun linkini atarsanız daha iyi olacaktır. Ya da Technopat makalesi vardı. Onu da atabilirsiniz.
SFC /scannow komutu o kadar uğraştırıcı olmadığı için ben genelde rehberini atmıyorum.

Konuya gelirsek disk sorunlu olabileceğini düşünüyorum.

HD Tune yazılımı ile "error scan" testi ve "health" sekmesini paylaşın.

HD Sentinel yazılımı ile "Genel Bakış" sekmesini ve SMART verilerini paylaşın.

@283156 hocam, dedikleriniz doğru. HD Tune ve Sentinel benim de tavsiye ettiğim güzel programlar. Bizim makale ve @Enes3078 hocamın yaptıkları olarak DISM araçlarımız var. Yazdığım konular da var. Bilmeyen arkadaşlar için detaylı yazmak daha iyi olur. Fikir belirtmek her zaman için güzeldir. Önemli olan burada bulunan arkadaşların derdine derman olmak.

Ekran görüntüsü 2021-05-05 154841.png
Ekran görüntüsü 2021-05-05 150831.png
Ekran görüntüsü 2021-05-05 153448.png

Disk sağlık kayıtları yukarıdaki gibidir. Ek olaraktan laptop kullandığım için attığınız driver sıkıntı çıkarsa da internetten doğrusunu bulup indirdim. Ekten şu an için bir problem gözükmüyor sanırım çözülmüş olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk için sorun gözükmüyor. Attığım sürücü de uyumlu gözüküyor. Kurduğunuz sürücüde sıkıntı yoksa tamamdır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı