ATX 12v portunda 8 giriş var fakat PSU'da 4 giriş var

Orkun12

Hectopat
Katılım
15 Mart 2021
Mesajlar
213
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart üzerindeki ATX 12v portunda 8 giriş var fakat ben 4 adet takabiliyorum. Normali bu mudur? Orayı 8'e tamamlamak için ne yapmam gerek PSU almak dışında? Yardımcı olur musunuz? Dönüştürücü vs bir şeyler oluyor mu?
 
Mausum verimli çalışmıyor gibime geliyor pek de anladığım söylenemez o yüzden böyle bir konu açtım. İşlemcim Ryzen 3 1200. PSU gözükmüyor ama dandik bir markaydı platon markası sanırım 350W. Ekran kartım 750 Ti. Anakart da B450M S2H.
 
İlk önceliğin o güç kaynağını değiştirmek olsun faredeki sorun ile alakası olduğunu sanmam farklı bir girişe takın sorun devam ederse başka bir fare deneyin .
 
Sorunum aslında input lag mausum gecikmeli geliyor oyunda ve masaüstünde. Tüm parçaları değiştim mausundan tutun maus altlığına kadar. Tek güç kaynağı kaldı ve başlıktaki konu :)
 
Evet herhangi bir sorun çıkarmıyor arkadaşımın bilgisayarında. Kendimde birçok fare denedim sistemimde.

Galiba sistemin yük altında yavaşladığında sen bu ağırlaşmadan rahatsız oluyorsun lag yaşadığında sistem değerlerini kontrol edersen sana sorun yaşatan parçayı güncelleyebilirsin.
 
2 farklı dönüştürücü var 4 Pin'i 8 pin çevirici var bir de Molex üzerinden ek güç alabileceğiniz türler var ben kasa içinde çevirici sevmem ama iş görür sanırım.


 

Geri
Yukarı