ATX model ile mATX arasındaki fark

B450-A PRO Max ile B450M-A PRO Max arasındaki temel 5 farkı söyler misiniz? En basitinden birinde 8 pin CPU girişi ötekinde 4 pin CPU girişi mevcut. Bu fark yüzünden besleyebilecekleri işlemciler arasında ne gibi bir fark var? R5 3600 kullanıyorum. mATX model sıkıntı çıkarır mı? ATX modelin her yönden avantajlı olduğunu biliyorum. (Boyut hariç) yine de yazarsak sevinirim :) .

Son düzenleyen: Moderatör:
1575328526321.png
1575328538807.png

ATX boyunda olanın VRM soğutması görece daha iyi. ATX boyunda olanda 5 tane PCI Express slotu var (diğerinde 2). ATX boyunda olanın 4 DDR4 slotu var (diğerinde 2). mATX olan daha küçük ve mATX kasalara sığabilir. Birinde 6 diğerinde 4 SATA girişi var. ATX olanda arkada iki tane gen2 3.2 USB 2 tane gen1 3.2 USB var, mATX'te sadece 4 tane gen1 3.2 USB var.

4 pin ATX 12V girişinden sanırım 192 Watt güç çekilebiliyor. Ryzen ikinci nesil işlemcilerle sorun çıkmaz ama Ryzen 9 üçüncü nesil işlemcileri ben mATX olan anakartın yakınından bile geçirmezdim. Kullandığın işlemciyle sorun çıkmaması lazım ama neden bu anakarta geçiyorsun? Anakartına bir şey mi oldu?

Son düzenleme:
İade edicem zaten. 580TL'ye almıştım fakat şuan stokta yok. Kart modelini değiştireceğim için 500 TL'den çok bütçe ayırmadım anakarta. Bu modeller bu fiyata işte. Mini modeller. Sorun görseli şöyle ;

Dosya Ekleri

• BIOS CRASH.jpeg
    BIOS CRASH.jpeg
    907 KB · Görüntüleme: 81
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı