ATX ve ITX Anakart Arasında Fark Var Mı?

suiti

Decapat
Katılım
17 Haziran 2018
Mesajlar
528
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba, 900 TL’ye MSI B450'i Gaming Plus anakart aldım. ATX anakart ile arasındaki fark nedir? Ürünü iptal edebilirim hala bu nedenle size danışmak istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Farkları boyutlarıdır. ATX geleneksel ev kullanıcısı için en büyük anakart boyutudur, ITX ise en küçük anakart boyutudur, bunların ortasına ise MATX diyoruz. Anakart büyüdükçe portlar ve girişleride artar. Kasa modeliniz nedir eğer ATX destekliyorsa ITX almak için bir nedeniniz yok yanlış bir tercih olur.
 
Micro-ATX ise ev kullanıcısı için problem yaratacağını düşünmüyorum ama mını-ITX ve ufak sistem kurmak gibi derdiniz yoksa uğraştırabilir.

Sanırım bunu kast ediyorsunuz;
 
Son düzenleme:
Micro-ITX ise ev kullanıcısı için problem yaratacağını düşünmüyorum ama mını-ITX ve ufak sistem kurmak gibi derdiniz yoksa uğraştırabilir.

Sanırım bunu kast ediyorsunuz;
Bunu kastediyorum hocam. ATX ile arasında fark olur mu? Soğutma açısından vs. performans farkı olucaksa iptal edebilirim.
 
@suiti Ufak bir sistem toplamak gibi amacınız yoksa iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Mesela capture kartı eklemek isterseniz ekleyemezsiniz. 2 RAM yuvası olduğu için ileride yükseltme yaparken RAM'leri satıp tekrar satın almanız gerekebilir ya da tek modül RAM almanız lazım.

Tek modül RAM alınca çift kanaldan mahrum oluyorsunuz.

M.2 SSD takmak istediğinizde boyut sorunu olabiliyor. Önceden araştırmak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı