ATX ve MicroATX anakartlarının farkı nedir ?

Büyüklük, daha çok sata girişi PCI Express hattı, çoklu ekran kartı desteği, daha fazla ram slotu, daha fazla usb girişi vs vs uzar gider bu.

Mikro ATX anakart istemenin sebebi nedir? Eğer yerin müsait değilse micro atx sistem toplamalısın. Yoksa hiç gerek yok.

Micro ATX anakratlar sanki daha ucuz oluyor 2000 tl butcem var ve ben bu butceyi daha cok işlemci ve ekran kartında kullanmak istiyorum.Mesela Asus H61m-pro Mikro ATX bir anakart peki ben bu anakarta intel i5 4460 işlemci , msi gtx960 ekran kartı ve kingston hyper X fury 8gb 1866MHz ram takabilir miyim ? eğer takamazsam ucuz fiyatlı bu bileşenleri takabileceğim bir anakart önerirseniz sevinirim.

Bu konuyu sosyale ilk katıldığım zaman açmıştım. Birden görünce şok oldum. :)
@KutayE
Takacağın parçalar anakartın mikroATX yada ATX olmasıyla alakalı değildir. 1550 pini olan işlemciyi 1550 soket olan anakarta takabilirsin. RAM olayı da DDR'a bakar.

Arkadaşlar konuya ilaveten benim de bir sorum olacaktı, ben bugün ASUS PRIME B350M-K aldım. Farkettim ki anakartım uATX; yani MicroATX'miş, gerçi bütçe sıkıntısı nedeniyle ucuz olduğu için bunu almam gerekiyordu fakat şimdi içimde bir şüphe oluştu, bu farkın anakartın kattığı performans ile bir alakası var mıdır ''görüntü,estetik v.b'' dışında ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı