Audi 1.9 TDI motor güçlendirme ve modifikasyon önerileri

Güzel kardeşim, istersen Mersin'e gel. Dükkanım burada, seni ağırlamak isterim. Chipli araç ne demek, bunu testlerle birlikte yerinde görebilirsin. Örneğin, 2000 model Corsa müşterimizin aracında Stage 2 yazılım var. Yaklaşık 8 ay önce işlemi yaptık, hala düzenli olarak bakımlarını bize getiriyor. İstersen gel, kendin gör.
Gelmem diyorsan da sana kısaca açıklayayım: Yazılım dediğimiz şey aslında motor kontrol ünitesinin (ECU) fabrika ayarlarını optimize etmek. Araç üreticileri, araçların her türlü iklimde çalışabilmesi için (örneğin Rusya'nın -20°C'si veya Sahra Çölü'nün +60°C'si gibi) motorlara geniş güvenlik aralıkları koyar. Biz ise diyoruz ki, bizim iklim şartlarımız bu kadar ekstrem değil. O yüzden, bu güvenlik sınırlarını biraz esneterek motorun potansiyelini daha verimli şekilde ortaya çıkarıyoruz. İşte yazılım tam olarak bu.
Bırak beni elinin alında Chat GPT var ona sor bare.
Hala yanlışım olduğunu düşünüyorsan kanıtları ile bana atarsan bilgilendirici bir belge veya video izlerim.

Genç kardeşim sana kolay gelsin çünkü ne anlatsam anlamayacaksın bence sen haklısın diyelim konuyu kapatalım bence.

Hocam mesajlarınız için teşekkür ederim çok agresif hırçın süren biri değilim hız yaptığım zaman anlık yaparım benim düşüncem intercooler takıp bir de Turbo'yu biraz büyütüp ufakta bir yazılım yapmaktı lakin arabam yaşlı bende diyorum ki güçlendirilebilecek her şeyi ufak ufak güçlendirsem böylelikle bir parça çok güçlü olup bir parça çok güçsüz olmasın düşüncesi nasıl olur mu sizce en azından yaşlı olan parçaların yenisi gelir bu da ister istemez bir performans artışı olmaz mı? bu arada araba babamındı bana verdi araba ilk alındığından beri 5000km de bir fabrikanın tavsiye ettiği yağ ile değiştirilmiştir

Turbo değişimi şart zaten stage atıldığı zaman kaldırmaz Turbo yorgundur oda yağmalamayı keser kitler yolda kalırsın,

Tavsiyem stage 1 attırmanız. İsterseniz biraz performansı yüksek olan Turbo almanız ama bunlar da orijinal arabanın 50 olsa onlar da 90-130 arasıdır. En iyisi siz Turing yapan iş yerine gidin bilgi alın biz size yardımcı oluruz konum neresiydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…