Aula F75 sesi eskisi gibi değil

sicario12

Decapat
Daha fazla  
Klavyenin sesi ilk aldığım günkü gibi güzel değil. Bunu nasıl düzeltebilirim? Klavyenin switchlerini mi değişmem lazım?

Klavyenin sesi ilk aldığım günkü gibi güzel değil. Bunu nasıl düzeltebilirim? Klavyenin switchlerini mi değişmem lazım?
Ben de aynı sorunu yaşıyordum. Çözümü switchleri lubelamakta buldum sesi çok daha güzel oluyor lubelayınca. Ya da yeni prelubed switch seti alabilirsiniz

Hocam bu her klavyede olabilecek bir şey çünkü başta switchleri yağlı yani lubeli olarak geliyor, daha sonrasında zamanla lube miktarı azalıyor kullandıkça. Uğraşırım diyorsan lube seti alıp kendin yapabilirsin, uğraşmam diyorsan yeni switch alırsın.

Nasıl lube yapabilirim veya switchlerin fiyatı ne kadar tutar?

Nasıl lube yapabilirim veya switchlerin fiyatı ne kadar tutar?

Switch fiyatları değişir, indirimde bulursan bayağı uyguna bulunuyor, ortalama bir fiyat merak ediyorsan 80-100 adet arası için 500-800 TL arasına bulabiliyorsun.

Lube yapması biraz zahmetli bir iş, önce switchlere uygun yağ bulman lazım, genelde krytox satılıyor bunun için.

Pahalı gelirse silikon yağı ya da gress yağı bulmayı deneyebilirsin ama gress yağı biraz riskli çünkü her çeşidi uymaz, bazıları fazla kalın gelebilir. En güveniliri krytox olur, fazla gelirse de silikon yağı bulunabilir. Uygulama kısmıysa daha uğraştırıcı switchlerin içini açıp ince bir fırça yardımıyla aldığın yağı uyguluyorsun ama doğru miktarda sürmek önemli fazla yağlarsan hissiyatı daha kötü olabilir. Aslında miktarı doğru yaptığın sürece zor bir işlem değil ama zor olan kısmı bunu 80-90 switche uygulamak. Elimde silikon yağı var ama uygulamaya üşeniyorum cidden.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sağ ol büyük dediğin gibi uğraştırıcı bir işlem ise büyük ihtimalle switch alırım teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…