Aula F75 tuşları basılı kalıyor

• Konuyu başlatan eXLie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 896
Üründen ürüne göre değişebilir bilmiyorum ama bu klavye göründüğü gibi kaliteli. Yurtdışındaki klavye kanalları da bu klavye için video çekmişti zamanında.

Klavyeyi 3 aydır kullanıyorum zaten en ufak bir sorununu görmedim hatta mükemmel bir kalitede ama işte 2.4 yarım yamalak çalışıyor şu an kabloyla kullanabiliyorum bunu iade etmeyip yeni hot swap klavye alıp bunun swichlerini ona taksam aynı sorun yaşar mıyım? Yoksa sadece klavyenin 2.4'ümü sıkıntılıdır?

Bende kablolu halinde oluyordu çıkartıp takınca düzeliyordu, bir zaman sonra da yapmamaya başladı. Kablosuz halinde bir sorun yaşamadım. Bu olayı Support'a söyleyince hemen iade etti zaten bot. Klavyeyi geri vermenize de gerek yok.

2.4 modunda uzun kullanımda tuşları art arda hızlı kullanırken gecikmeler yapmaya başlıyordu bende de, yazılımla ilgili sorun olup kendini kitlediği de olmuştu ama internetten çözümünü bulabildim. Kablolu modda sorun yaşayan görmedim zaten ama kablosuz modlarda bağlantıyla ilgili başka parametrelerde olmak üzere sıkıntı yaşamak olağan. Zaten sorun mekanik olmadığı sürece yazılımla ilgili sorunlar eğer ki çok saçma sapan değilse çözülebilir.

Klavyeyi 3 aydır kullanıyorum zaten en ufak bir sorununu görmedim hatta mükemmel bir kalitede ama işte 2.4 yarım yamalak çalışıyor şu an kabloyla kullanabiliyorum bunu iade etmeyip yeni hot swap klavye alıp bunun swichlerini ona taksam aynı sorun yaşar mıyım? Yoksa sadece klavyenin 2.4'ümü sıkıntılıdır?

Önceliğin kablosuz kullanımsa ve bütçe konusunda sıkıntın yoksa başka üst seviye modeller bakabilirsin. Yeni bir hotswap klavye de alsan bundan iyi olmadığı sürece bir anlamı olmaz. Bütün klavye anahtarları birbiriyle uyumlu değil. Aldığın klavyedeki soketlerle anahtarlarındaki soketler uyumlu olmalı. Bunun ayrımı nasıl yapılıyordu unuttum vallahi bayağıdır uzağım bu işlerden.

2.4 modunda uzun kullanımda tuşları art arda hızlı kullanırken gecikmeler yapmaya başlıyordu bende de, yazılımla ilgili sorun olup kendini kitlediği de olmuştu ama internetten çözümünü bulabildim. Kablolu modda sorun yaşayan görmedim zaten ama kablosuz modlarda bağlantıyla ilgili başka parametrelerde olmak üzere sıkıntı yaşamak olağan. Zaten sorun mekanik olmadığı sürece yazılımla ilgili sorunlar eğer ki çok saçma sapan değilse çözülebilir.

Önceliğin kablosuz kullanımsa ve bütçe konusunda sıkıntın yoksa başka üst seviye modeller bakabilirsin. Yeni bir hotswap klavye de alsan bundan iyi olmadığı sürece bir anlamı olmaz. Bütün klavye anahtarları birbiriyle uyumlu değil. Aldığın klavyedeki soketlerle anahtarlarındaki soketler uyumlu olmalı. Bunun ayrımı nasıl yapılıyordu unuttum vallahi bayağıdır uzağım bu işlerden.

Başka klavye olarak ne önerebilirsin peki bilgin var mı bu yine dursun kablolu kullanılıyor olmadı swichlerini alırım yeni hotswap klavye alıp ona takarım bütçe konusunda pek problemim yok ne önerebilrisin klavye olarak TKL şeklinde.

Başka klavye olarak ne önerebilirsin peki bilgin var mı bu yine dursun kablolu kullanılıyor olmadı swichlerini alırım yeni hotswap klavye alıp ona takarım bütçe konusunda pek problemim yok ne önerebilrisin klavye olarak TKL şeklinde.

Şu an bir öneri yapamayacağım piyasaya çok hakim değilim. Farklı farklı sitelerde bir sürü garip garip klavyeler var. İstersen bütçe belirtip klavye tavsiye konusu açmayı deneyebilirsin.

Merhaba, klavye 2.4 modundayken bir tuşa bastığımda ya basmıyor ya da basılı kalıp 20 tane falan basıyor sadece kablolu şekilde düzgün çalışıyor frimware güncellemesinde Pass yazınca kablosunu çekip kapatıp programı klavyeyi geri açtım ama hâlâ aynı sorun kaç kez reset atmama rağmen düzelmedi. Resimdeki gibi nasılsın yazmaya çalıştım ama böyle yazdı ve neredeyse bir tuşa en az 5 kere bastım nasıl düzelteceğim?

Eki Görüntüle 2407560
Hocam o sorun bendede vardı 2.4 de kablosuz kullanınca öyle basıyordu, kasayı biraz daha yaklaştırdım sorun çözüldü.

İade edip daha iyi klavye alın mekanik,ışıklı,blue switch diye gaza gelmişsiniz kötü klavye almışsınız F75 te bazen tuşlar takılmayabiliyor bir sürü sorun oluşuyor klavyenin içindeki elektirik devreleri 2 aya bozulmaya başlıyor o klavyeyi iade etmesseniz elinizde kalır.
Hocam o zaman 900 liraya daha iyi klavye varsa önerin biz de alalım.

İade edip daha iyi klavye alın mekanik, ışıklı, blue switch diye gaza gelmişsiniz kötü klavye almışsınız F75'te bazen tuşlar takılmayabiliyor bir sürü sorun oluşuyor klavyenin içindeki elektrik devreleri 2 aya bozulmaya başlıyor o klavyeyi iade etmezseniz elinizde kalır.

900 TL'lik markası bile belli olmayan vookayı almayalım bence :D.

Hocam yanlış bilgi vermeyin. İnternette kullanıcılar kısayollar da sorun olduğunu söylemiş Reddit'teki kişilerde kısayol tuşları bozulmuş ya da düzgün çalışmamış konu sahibi bence klavyeyi iade etmeli.

Tam olarak nerede yanlış bilgi verdim? Benim başıma gelen şeyi tam olarak yazdım. Başta sıkıntılar oldu çıkartıp takınca düzeldi şu anda klavye çalışıyor bir sıkıntısı yok. Zaten en sonunda da iade edebileceğini söyledim. İade istediğinde klavyeyi geri vermene gerek yok. Klavye bizde kalıyor ama iade yapılıyor. Şu anda kullandığım klavyeyi ücretsiz almış oldum yani. Düzgünce anlamadan yorum yapmayın lütfen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı