Aula F75'in bir tuşu çalışırken artık çalışmıyor

Hocam umarım benim aldığım sorunsuz gelir çünkü ailemi çok zor ikna ettim eğer bir sorun olursa klavyede bırak klavyeyi keycap bile almazlar :D

Binlerce ürün satıldı birkaç kişide sorun var sanırım. Geri kalan sorunlar yazılım ile ilgili sorunlar ve onlar da Firmware güncellemesi ile düzeliyor.

Güncelleme yapıyorum;

Önce Temu ile iletişime geçtim. Üründe sorunlar var diye, direkt iade işlemi başlatmaya kalktılar, bulunduğum yerde sadece PTT var 100 km ötedeki MNG veya Aras'a gidemem dedim. O yüzden iadeyi sadece PTT'den yapacaksam olur yoksa tam para iadesi vermezsiniz ürünü iade etmeden, ben de ürünü sadece PTT ile gönderebilirim diğeri için git gel masrafım zaten klaveyeye ödediğim para kadar olur dedim. Ona biz karar veremiyoruz gibi bişeyler dedi. Ben de Aula global ile iletişime geçmek istiyorum eğer sorunu çözememe yardımcı olamazlarsa o zaman iade işlemi başlatırım dedim. Böylece onlar da satıcıya yönlendirdiler. Aula global ile iletişime geçtim, kendim düzeltebilir miyim vs diye sordum. Video attım. Videoyu Keyboard Tester açıp çektim klavyeyle birlikte, orada tuşa bastığımda (.)'nın arada bir çalıştığını ve sıklıkla çalışmadığını, (ü) harfinin de sıklıkla çift bastığını veya arada bir hiç çalışmadığını gördüler ve diğer tuşların da düzgün çalıştığını gördüler. Sorunun PCB'deki hotswap socketlerinden olabileceğini söylemiştim onlara ve buraya yazdığım denediğim diğer yöntemleri de yaptığımı ama yine de sorunun devam ettiğini söyledim. Onlar da sorunun PCB'deki hotswap socketlerinden kaynaklanma ihtimalinin yüksek olduğunu söylediler. Kendim onarabilir miyim bununla ilgili destek istiyorum vs. dedim dünden beri hala cevap yok. Uzman ekibimizle görüşüp biz size döneceğiz demişlerdi 😄

Çok uzun anlattım ama velhasıl kelam bazı videolar izledim, gördüğüm kadarıyla socketler lehimli yani yapıştırma değil, buna ancak işini bilen birisi lehim atabilir, o da benim yapabileceğim bir şey değil. Sanırım mecbur iade etmek durumunda kalacağım ama ürünü iade etmeden tam para iadesi alabilirsem iyi olacak. Çünkü PTT dışında iade işlemi klavyeye verdiğim para kadar ekstra masraf olacak bana. Hemen indirim bitmeden yenisini sipariş etmeyi düşünüyorum. 😄

Hocam başka konuda Instagram'ımı yazdım sana ama sanırım görmedin. Bana ulaşabilirsen sana zahmet, sevinirim.
Cevapta tam iade vermediklerini yazarlarsa İnstagram'dan yazabilirsiniz desteğe ne yazabilirsiniz falan yardımcı olmaya çalışırım.

Cevapta tam iade vermediklerini yazarlarsa Instagram'dan yazabilirsiniz desteğe ne yazabilirsiniz falan yardımcı olmaya çalışırım.

Yazdım bile sana hocam. 😄 akşama kadar bekleyeceğim cevap vermelerini. İnşallah stok ya da indirim bitmez o zamana kadar yoksa sıkıntı 😄

Hocam klavyeyi geldiği gibi iade etmeye çalışsak ürünümü alırlar yoksa parasınımı verirler ne diyorsunuz?

Hocam sorunsuz çalışan ürüne ne iadesi? Bu etik bir şey değil. Zaten sebepsiz iadeye geri ödeme yapacaklarını sanmıyorum.

Yazdım bile sana hocam. 😄 akşama kadar bekleyeceğim cevap vermelerini. İnşallah stok ya da indirim bitmez o zamana kadar yoksa sıkıntı 😄

Hocam sorunsuz çalışan ürüne ne iadesi? Bu etik bir şey değil. Zaten sebepsiz iadeye geri ödeme yapacaklarını sanmıyorum.

Hocam korkmadım değil şimdi :D zaten takas yapmak için aldım bir yandan birkaç ay geçsin.

Hocam korkmadım değil şimdi :D zaten takas yapmak için aldım bir yandan birkaç ay geçsin.

Sorunu olursa o zaman iade başlatırsın. Ben bugün akşama kadar cevap alamazsam sorunumla alakalı, geri gönderimsiz para iadesini başlatacağım. Tekrar satın alacağım. Sorunlu ürünleri yok markanın tek tük şikayet var. İşte biri de bana denk geldi 😄

Sorunu olursa o zaman iade başlatırsın. Ben bugün akşama kadar cevap alamazsam sorunumla alakalı, geri gönderimsiz para iadesini başlatacağım. Tekrar satın alacağım. Sorunlu ürünleri yok markanın tek tük şikayet var. İşte biri de bana denk geldi 😄
Hocam bendede aynı sorun oldu t tuşunda 1 kaç defa bastı test ediyordum ilk geldiğinde.Bir daha basmadı sebebi ne olabilir?

Hocam bende de aynı sorun oldu t tuşunda 1 kaç defa bastı test ediyordum ilk geldiğinde. Bir daha basmadı sebebi ne olabilir?

Geç cevap için kusura bakma hocam. Switchleri değiştirdiğin halde oluyorsa eğer, muhtemelen PCB'ye lehimli hotswap soketinin lehimi atmıştır. Benim başıma gelen gibi yani ya da direkt PCB'de sıkıntı vardır. Başka bir neden bilmiyorum.

@Okan Çayır hocam merhaba ne dediniz de iade aldılar yardımcı olur musunuz?

Hocam ben Temu müşteri hizmetlerine üründe sorun olduğunu ama iade etmek istemediğimi sorunu çözmek istediğimi söyledim, bu yüzden beni satıcı ile konuşturmalarını istedim. Onlar da satıcıyla konuşturdular, 1 gün cevap bekledim Aula Global'den, cevap gelmeyince Temu müşteri hizmetlerine sorunu uzun uzun yazıp sonra video çekip attım. Keyboard tester üzerinden ve klavyenin programındaki reaction RGB moduna ayarlayıp videoyu kayda aldım. Kendileri o iki tuşta arıza olduğunu kesin olarak gördüler yani hem klavye ışığından hem ekrandaki Keyboard Tester görüntülerinden... Ondan sonra onlar da ürün iadesiz tam para iadesi yapacaklarını söylediler, ben de tekrar alacağımı, ürünün hemen paranın geri dönmesini istedim. O yüzden kredi olarak geri ödediler ve ben de hemen yeni bir ürün siparişi verdim. Şu anda da onu kullanıyorum. Bir sıkıntısı yok. Zaten ürünle ilgili donanımsal sıkıntı çeken birkaç kişi vardı tüm forumda ve onlardan birisi bendim. 😂 Şans işte. İlk iadede genelde sıkıntı çıkarmıyorlarmış zaten. Geç cevap verdim ama umarım anlattıklarım sana yardımcı olur.

Edit: Yazdığımı tekrar okudum da, uykulu uykulu yazınca bazı cümleleri düzgün yazmamışım. Mesajın tekrar düzenlenme süresi dolmuş sanırım düzeltemiyorum. 😂 Neyse sanırım zor anlaşılan cümlelerime rağmen yine de anlamışsınızdır 😂

Son düzenleme:
İlk iadede genelde sıkıntı çıkarmıyorlarmış zaten. Geç cevap verdim ama umarım anlattıklarım sana yardımcı olur.
İlk iadede değil genel olarak böyleler ben 3. iademi aldım aynı hesaptan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı