Aula F75'te ''@'' tuşu çalışmıyor

Muhtemelen 2 olasılık var, ilki klavyede değiştirilmiş bir ayar vs. olabilir, ama zaten bunun icin ESC (veya FN + ESC) kısayolunu kullanıp klavyeyi resetledik. Bir diğer olasılık ise klavyenin "Windows" modunda olmaması lakin onun içinde FN + W kombinasyonunu kullandık. Maalesef aklıma başka bir çözüm yolu gelmiyor. Driveri kaldırıp tekrar yükledikten sonra resetlemeyi bir de driver üzerinden yapmayı deneyebilirsiniz.

Muhtemelen 2 olasılık var, ilki klavyede değiştirilmiş bir ayar vs. olabilir, ama zaten bunun icin ESC (veya FN + ESC) kısayolunu kullanıp klavyeyi resetledik. Bir diğer olasılık ise klavyenin "Windows" modunda olmaması lakin onun içinde FN + W kombinasyonunu kullandık. Maalesef aklıma başka bir çözüm yolu gelmiyor. Driveri kaldırıp tekrar yükledikten sonra resetlemeyi bir de driver üzerinden yapmayı deneyebilirsiniz.

Driver'ı nasıl kaldıracağız.

Klavye dili ne olmalı

Driver'ı nasıl kaldıracağız.
Eğer siz manuel olarak yüklediyseniz Denetim Masasından hocam. Ya da Windows arama çubuğuna program yazsanız program kaldır çıkar zaten. Oradan driveri bulup kaldırabilirsiniz.

Klavye dili ne olmalı
Driver uygulaması için soruyorsanız zaten bir İngilizce ve çince gibi diller var. Pratik olarak İngilizce'yi seçeceksiniz. Windows tarafında ise Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Belirttiğim kısayollar Windows Türkçe Q'da iken de çalışmalı.

Eğer siz manuel olarak yüklediyseniz Denetim Masası'ndan hocam. Ya da Windows arama çubuğuna program yazsanız program kaldır çıkar zaten. Oradan driveri bulup kaldırabilirsiniz.

Driver uygulaması için soruyorsanız zaten bir İngilizce ve Çince gibi diller var. Pratik olarak İngilizce'yi seçeceksiniz. Windows tarafında ise Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Belirttiğim kısayollar Windows Türkçe Q'da iken de çalışmalı.

Olmuyor ya kaldırdım tekrar yükledim sağdaki CTRL'yi CTRL+alt yaptım yok olmuyor.

Hocam sitede test ettin zaten. Olması gereken tuşları doğru algılıyorsa bu durumda sorun muhtemelen klavyeden değil, işletim sistemindeki bir ayardan kaynaklanıyordur. Başka klavye ile falan test edebilme imkanın var mı? Bu arada Alt Gr + Q ile test ettim dedin ama neyi kastettin? Normalde Alt Gr yok klavyede, tuş atamasıyla yapıp dene demek istemiştim.

Hocam sitede test ettin zaten. Olması gereken tuşları doğru algılıyorsa bu durumda sorun muhtemelen klavyeden değil, işletim sistemindeki bir ayardan kaynaklanıyordur. Başka klavye ile falan test edebilme imkanın var mı? Bu arada Alt Gr + Q ile test ettim dedin ama neyi kastettin? Normalde Alt Gr yok klavyede, tuş atamasıyla yapıp dene demek istemiştim.

CTRL+alt+Q ile.

Hocam, Windows 10 kullanıyorsanız sol en alttaki Windows logosuna sağ tıklayıp PowerShell (Admin) olarak açıp şu komutu uygular mısınız? Windows 11 için de aynı şey, sadece başlangıç menüsü ortada olduğu için Windows logosu da ortada, ona sağ tıklayacaksınız. 😀
Kod:
Set-WinUILanguageOverride -Language "tr-TR"; Set-WinUserLanguageList tr-TR -Force

Bu kodu PowerShell (Admin)'de yapıştırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp klavyeyi tekrar resetledikten sonra @ tuşunun çalışıp çalışmadığını (CTRL + ALT + Q) yeniden deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı