Ausbildung yapmak mantıklı mı?

Regalor

Decapat
Lise mezunuyum yani yeni bitti. Almanya'da üniversite işi düşünüyordum neden derseniz tabii en başta diğer ülkelere göre daha az maliyetli olması derim ama zor yani gerek akademik Almanca gerek diğer sebeplerden okumak, bitirmek çok zor peki Ausbildung okumak nasıl olur avantajları nelerdir? Deneyimleyen veya bilgi sahibi olan var mı?

Ausbildung bizim buradaki MESEM gibi bir şey işte. Belli bir eğitim alıyorsunuz teknik işler üzerine. Genelde kaloriferci, elektrikçi gibi meslekler seçilebiliyor ve bunun üzerine eğitim alıyorsunuz. 3 yıldı sanırım bir yakınımdan aldığım bilgiye göre. Ausbildung bitirerek Almanya'da kalmak kolay diye bilgi almıştım üniversite okuyup kalmaya nazaran.

Ausbildung bizim buradaki MESEM gibi bir şey işte. Belli bir eğitim alıyorsunuz teknik işler üzerine. Genelde kaloriferci, elektrikçi gibi meslekler seçilebiliyor ve bunun üzerine eğitim alıyorsunuz. 3 yıldı sanırım bir yakınımdan aldığım bilgiye göre. Ausbildung bitirerek Almanya'da kalmak kolay diye bilgi almıştım üniversite okuyup kalmaya nazaran.

Hocam MESEM mezunu olmak engel değil değil mi?

Peki üniversite mı yoksa yoksa ausbildung mı daha mantıklı olur?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı