Authenticator uygulamaları güvenilir midir?

Emir Yüksel

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2019
Mesajlar
1.029
Makaleler
2
Çözümler
22
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar hesabıma iki adımlı doğrulama eklemek istiyorum lakin authenticator programlarının kod göndermemesi vesaire durumlarından tedirginim.
Bundan dolayı şu ana kadar SMS ile iki adımlı doğrulama kullanıyordum ama Discord ve Social Club authenticator programını zorunlu tutmuş.
Kod göndermeme gibi durumları yaşayan oldu mu aranızda?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba @Emir Yüksel. 🙂

Başlıkta sorduğunuz soruya cevap verecek olursam, Authenticator uygulamaları güvenlidir fakat kim tarafından geliştirildiği önemli bir konudur. Microsoft, Google veya ismini kanıtlamış büyük şirketlerin geliştirdiği iki adımlı doğrulama uygulamalarını kullanabilirsiniz fakat şirketlerin geliştirmiş oldukları iki adımlı doğrulama uygulamalarının özelliklerini yetersiz buluyorum.

Büyük şirketlerin geliştirdikleri iki adımlı doğrulama uygulamalarını yetersiz bulduğumdan dolayı, andOTP kullanıyorum. Kendisi açık kaynak olarak geliştirilen ve ücretsiz bir iki adımlı doğrulama uygulamasıdır.

andoTP'nin içerisinde bulunan iki adımlı doğrulama kodlarını yedekleme özelliği gayet başarılı çalışıyor. Bu yüzden, hesaplarınıza erişim konusunda bir problem yaşama ihtimaliniz ortadan kalkıyor fakat yine de ek önlem alınması açısından; eğer telefonunuzu değiştiriseniz ve başka bir telefonu kullanmaya başlarsanız, hesaplarınızda bulunan iki adımlı doğrulama yöntemini geçici olarak devre dışı bırakıp tekrardan açabilirsiniz. İşimi sağlama almak açısından bu yöntemi de uygulardım açıkçası. Çünkü daha önceden iki adımlı doğrulama uygulaması yüzünden büyük bir sorun yaşamıştım.

Daha önceden Microsoft Authenticator kullandığımda, çoğu hesabıma giriş yapamamıştım. Çünkü uygulama içerisinde Microsoft hesabım ile senkronizasyon yapmama rağmen, telefonumu sıfırladığımda hiçbir iki adımlı doğrulama kodumu geri yükleyememiştim. Microsoft da hiçbir iki adımlı doğrulama kodunun senkronize edilmediğini belirtince, bu duruma bayağı sinirlenmiştim fakat daha geliştirme aşamasındayken uygulamayı kullanıyordum ve büyük çaplı bir sorun ile karşılaşmıştım.

Microsoft hesabıma da giriş yapabilmek için iki adımlı doğrulama özelliğini uygulama içerisinden aktifleştirdiğimden, Microsoft hesabıma giriş yapamıyordum ve tüm hesaplarım, Microsoft hesabıma bağlıydı. Güvenlik protokolü yüzünden, hesaplarıma otuz gün sonra ulaşabilmiştim. Hayatımda öğrendiğim en büyük derslerden birisi olmuştu benim için. O tarihten itibaren daha başarılı ve yedekleme imkanı daha sağlam olan uygulamaları kullanmaya başladım.

andOTP içerisinde hatırladığım kadarıyla, hesaplarınızda bulunan iki adımlı doğrulama alanında yer alan barkod numarasını kameraya düzgün bir şekilde (hiçbir şekilde eğik tutmadan) uygulama içerisinde tanımlamanız gerekiyor. Yoksa hatalı bir şekilde kurulum işlemi gerçekleştirme imkanınız bulunabiliyor fakat hesaplarınız, okuttuğunuz barkod numarasının hatalı olduğunu belirtince tekrardan kamera ile uygulama içerisine aktarmanızı belirtiyor. Barkod numarasını taratırken dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle Discord ve Google içerisinde iki adımlı doğrulama özelliğini açarken bu sorunla karşılaşmıştım. Dikkatli davranmanız ve uygulama içerisinde bulunan kodlarınızı düzenli olarak yedeklemeniz gerekiyor, ki ileride bir sorun yaşamayasınız.

Bu konu hakkında sormak istediğiniz bir soru bulunuyorsa, sorabilirsiniz.
 
Authenticator uygulamaları kod göndermek yerine kendi içerisinde belirli sürelerle kod oluştururlar. Siz uygulamayı açar açmaz size oluşturduğu kodu ilgili siteye girerek giriş yapabilirsiniz. Ben şu anda Google'ın kendi doğrulama uygulamasını kullanıyorum ve bu uygulama için konuştum. Diğer uygulamaların çalışma mantığı da hemen hemen aynıdır.
 
@unnamedington Teşekkürler detaylı cevabınız için. :)
Aslında korkum telefonumu kaybetmek yada bozmak vesaire. Bu durumda tek çözüm kurtarma kodları gibi duruyor. Hani bir şekilde olurda kodları da kaybedersem hesaba erişemeyebilirim bu yüzden Authenticator kullanma taraftarı değilim.
 

Geri
Yukarı