AutoCAD ölçülendirme ayarları nasıl olmalı?

1- Ölçülendirme ayarlarına gir (D enter -> modify).
2- primary units sekmesine gel.
3- measurement scale alanında scale factor üzerinden değer verebilirsin.

Ama bana sorarsan 1/100 çiz. Sonra çıktı alırken 1/20 alırsın. Veya komple çizimi 5 kat büyütürsün. 1/20 çizim yapmanın mantığı yok yani. Çıktı alırken ayarlarsin.

1- ölçülendirme ayarlarına gir (D enter -> modify).

Ama bana sorarsan 1/100 çiz. Sonra çıktı alırken 1/20 alırsın. Veya komple çizimi 5 kat büyütürsün. 1/20 çizim yapmanın mantığı yok yani. Çıktı alırken ayarlarsin.

Bende çıktı alırken ayarlarım diye düşünüyordum ancak verilen ödevde 1/20 ölçekte çizilmesi istenmiş.
Bende çıktı alırken ayarlarım diye düşünüyordum ancak verilen ödevde 1/20 ölçekte çizilmesi istenmiş.

Verilen çizim üzerinde bulunan ölçüler 1/1 ölçüsüdür diye düşünüyorum ölçek arttığında veya azaldığında ölçüler sabit kalıyordu değil mi?
1- ölçülendirme ayarlarına gir (D enter -> modify).

1618406200341.png

Scale factor olarak 1/20 yazdığımda değer 0.05 olarak değişiyor.

Çizim 1/1 evet.
Ölçüler sabit kalır, o da evet. Eğer çizimi 1/20 yaptıysan,
1/20 için: Scale factor 0,2 yazman gerekecektir. Yani 5'e bölecek.

Normalde 100 cm olan duvarı, 1/20'de 500 çizersin. Ölçü verince o scale factor kendisi bölüp 100 yazacak.
Not: İstersen sen 1/1 ölçüde çiz. Hızlı çizersin hesap yapmadan. Sonra çizim bitince tüm çizimi seç, scale komutu ile 5 kat büyüt. Al sana 1/20 çizim :D

Çizim 1/1 evet.

Normalde 100 cm olan duvarı, 1/20'de 500 çizersin. Ölçü verince o scale factor kendisi bölüp 100 yazacak.
Not: İstersen sen 1/1 ölçüde çiz. Hızlı çizersin hesap yapmadan. Sonra çizim bitince tüm çizimi seç, scale komutu ile 5 kat büyüt. Al sana 1/20 çizim :D

1/10 için scale factor ne olmalıdır ve çizimde kaç kat büyütmeliyim nasıl hesaplandığını anlatır mısınız?

Çizim 1/1 evet.

Normalde 100 cm olan duvar 1:20'de nasıl 500 mm olabiliyor? Sanki 50 mm olacak gibi.

Autocadde birden fazla alan için birden fazla ölçülendirme yöntemleri mevcut. Örneğin ben makineciyim ve programda 4 farklı ölçülendirme profilim mevcut, ihtiyacıma göre geçiş yapıyorum.

Bildiğim kadarıyla genelde mimarlar 1:50, 1:100 kullanıyor. Ama 1:1 ayarlayıp sonradan küçültmek bana daha mantıklı geliyor.

Çizimleri 1/1 yap. Ölçüleri girerken, ayarlarında scale faktörünü ölçeklendirmene göre belirle. Çıktı alırken de aynısını yap. 1/20 çizim yapmak saçma olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı