AutoCAD resim ekleme ve eşitleme nasıl yapılır?

Kovaa151

Centipat
Daha fazla  
Calışacagim alanin eğim cizgileri kesik kesik, birlestirmek hem uzun surecek hem de hatalı olacak. Ama ben calisacagim alanin eğim cizgilerinin oldugu resmi buldum ve bunu AutoCAD dosyasina ekleyip mevcut dosya ile aldigim ekran goruntusunu birbirine eşitleyeceğim. Ve sonra da ustunden boyayacağım egim cizgilerini. Baska sorularim icinde yardimci olabilecekler var mı?

Maalesef o yöntem biraz sağlıksız dostum ölçümde scale eşitlemenin yolunu bulmadan olmaz gibi duruyor.

Son düzenleme:
Skalayi nasil esitliyicem. 2-3 gundur kullaniyorum autocad i.

Ama gene de eklemek istersen Home yanında insert kısmı bulunuyor o pencerede attach mevcut oradan JPG formatında indirmen daha iyi olur.

Png var elimde. Ekran goruntusu aldim bir siteden. O resmi ekleyemiyorum. Png yi jpg nasil yapabilirim?

Skalayi nasıl eşitleyeceğim? 2-3 gundur kullanıyorum AutoCAD'i.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şöyle bir rehber mevcut 10dakikalık yardımcı olabilir.

PNG var elimde. Ekran goruntusu aldim bir siteden. O resmi ekleyemiyorum. PNG'yi JPG nasıl yapabilirim?
PNG to JPG sitelerinden ücretsiz şekilde yapabilirsin.

Resmi surukledim ama mouse tan nasil komut vermeliyim bilmiyorum. Bir kere sol tık yapip alan açiyorum ama olmuyor

Resmi surukledim ama mousetan nasıl komut vermeliyim bilmiyorum. Bir kere sol tık yapip alan açiyorum ama olmuyor.

Attığım videoya bakabilrsiniz orada detayı şekilde anlatılmış buradan anlatmam çok zor.

Ben resim ekliyorum ama ekrana yerleşitemiyorum.Ekrana gelmiyor. Mouse a sağ tikmi yapmam lazim veya enter a mı basmam lazim.

Ben resim ekliyorum ama ekrana yerleşitemiyorum.Ekrana gelmiyor. Mouse a sağ tikmi yapmam lazim veya enter a mı basmam lazim.
Ekran görüntüsü paylaşman gerek, bu şekilde programı çok iyi bilen biri bir diğer çok iyi bilene anlatabilir.

1. ESC'ye bas,
  2. IMAGEATT.. yaz Image Attach çıkacak,
  3. Specify X Y Z var, X ve Y'ye 100 ver, orjinden 100'er birim uzakta olduğunu bilirsin
  4. Yeni bir Layer/katman aç, üstünden çizimini yap
  5. Görüntü olan katmanı kapat,
  6. Çizim katmanında en az iki noktanın ölçüsünü mesafesini bilmen gerek bunun için - SCale komutunu gir, bir şeylere tıklama, hatta autocad'de sürekli tıklama, aşağıdaki komut satırından okuman gerek hangi komutta olduğunu aklında tutamıyorsan, komutu girdiginde Copy / Reference diye iki seçenek verecek, R ye bas, ölçüsünü bildiğin birinci noktaya tıkla, ikinciye git ve tıklayıp tut - şimdi hareket ediyor olması gerek, nümerik olarak ölçüyü gir, 10 ise 10, 254232.52523 ise 254232.52523, enter'a bas.

Yapamadıysan, 6 basamakta hata yapıyorsundur, sakin sakin tekrar dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…