Autodesk 3DSmax kayma sorunu

murat06

Megapat
Daha fazla  
3Dsmax kullanırken sıklıkça aşağıdakı görsel gibi kaymalar yaşıyorum.
Lisansım öğrenci lisansı, CTRL+A yapınca düzeliyor. 1-2 sn sonra yeniden çizgiler kayıyor. Çözümünü bilen varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 3dsmax1.png
    3dsmax1.png
    82,5 KB · Görüntüleme: 430
  • 3ddsmax2.png
    3ddsmax2.png
    67,1 KB · Görüntüleme: 298
Kullandığınız modelin vertexlerinde bir problem varsa bu olabilir. Düzgün plainler oluşmadığında oluyor genelde. Ya da ekran kartı sürücüsü arızası olabilir. DDU rehberi ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp, sitesinden en güncelini kurmayı deneyin.

Aynı sorun bende de var. Kontrol ettim çizimi. Weld vs her şey yaptım. Çizim çok düşükken yani poligon sayısı çok düşükken bile yapıyor. Sürücüyü de güncelledim. Ancak halen daha devam ediyor. Acaba kaldırmıyor mu ekran kartı diye düşünüyorum. Modeli biraz eski AMD Radeon HD 6570. Eski bir kart ancak böyle yapması da saçma gibi geliyor. Bir yol gösterirseniz ve tavsiyede bulunursanız çok mutlu olurum. Karşılaştığım viewport ekranını da paylaşıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    191,4 KB · Görüntüleme: 232
  • Adsız1.jpg
    Adsız1.jpg
    205,1 KB · Görüntüleme: 302
Customize > Preferences > Viewports > Choose Driver kısmından OpenGL seçiliyse Nitrous Direct3D 11 ya da Legacy Direct3D yapıp tekrar deneyebilirsiniz. Tam olarak bunlara benzer bir sorun yaşamadım ama viewport'daki görüntü sorunları genellikle o şekilde düzeliyor.

İşinizi kolaylaştırmak için 2 görsel de hazırladım:

Ekran Görüntüsü (2008).png

Ekran Görüntüsü (2009).png

Çok teşekkür ederim. Kontrol ettim aynı şekilde uygulayayım dedim ancak hali hazırda nitrous olarak seçiliydi. Legacy Direct 3d olarak da denedim.Bu seferde yarı saydam bir görüntü oluştu. Sadece smooth adı altında bir görüntü oluştu. Önceden yüklediğim kaymalar vs olmadı ancak en ufak bir uzaklaşmada ya da döndürme anında görüntü kayboluyor. Sürekli olarak görüntüyü yani çizimi geri getirmek için uğraştım. Yine de çok teşekkür ederim farklı şeyler denedim sayenizde :)[/QUOTE]

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı