Öncelikle herkese mutlu, huzurlu, bol paralı, sağlıklı bir yıl dilerim.
Klavyeme içecek döküldü. Bazı tuşlarım çalışmıyor. Yeni klavye alana kadar idare etmek için yazılımsal değişiklik yapmak istiyorum. Autohotkey v2 ile çalışmayan tuşların yerine kullanmadığım tuşları atamak istiyorum. Çalışmayan tuşlarım {s} ve {u} . {s} yerine {"} tuşunu atamak istiyorum. {u} yerine de {<} tuşunu atamak istiyorum.
" tuşuna bastığımda s yazsın. < tuşuna bastığımda da u yazsın.
Bunun için kod gerekiyormuş. Araştırdım ama beceremedim. Yazılımdan anlamıyorum malesef. Bana yardımcı olur musunuz?
keycode lazım olursa da:
Yardımcı olmak için klavuz:
ChatGPT yardımcı oldu. kod şu şekilde hazırlanıyor:
remap_key.ahk
adında bir dosya oluşturuyoruz.
sağ tuş > edit script
bu kod ile w tuşu s tuşu haline geliyor.
bu kod ile 1 tuşu u tuşu haline geliyor.
bu kod ile 6 tuşu 9 tuşu haline geliyor.
bu tuşlar yalnızca fiziksel klavyede işlevleri değişmiyor, aynı zamanda Ekran Klavyesi uygulamasındaki tuşların da işlevini değiştiriyor. Bu yüzden artık elimde w, 1, (shift+1 olan) ! , 6 ve (shift+6 olan) & tuşları kullanamadığım için, fiziksel klavyedeki bozuk tuşları kullanamadığımdan, o bozuk tuşlar yerine tam tersi işlevlerini de koda ekledim.
fiziksel klavyedeki s tuşunun işlevini w işlevi verdim. Bu sayede Ekran klavyesinde s'ye basarsam w yazacak. böylece w tuşuna ihtiyaç duyduğumda elimde kullanabileceğim bir alternatif olacak. Ekran klavyesi uygulamasını açarak s tuşuna tıklarım ve w yazmış olurum.
fiziksel klavyedeki u tuşunun işlevini 1 işlevi verdim. Bu sayede Ekran klavyesinde u'ya basarsam 1 yazacak. shift+u'a basarsam ! yazacak. böylece 1 tuşuna ihtiyaç duyduğumda veya ! ibaresine ihtiyaç duyarsam elimde kullanabileceğim bir alternatif olacak. Ekran klavyesi uygulamasını açarak u tuşuna tıklarım ve 1 yazmış olurum. shift+u'ya tıklarım ve ! yazmış olurum.
fiziksel klavyedeki 9 tuşunun işlevini 6 işlevi verdim. Bu sayede Ekran klavyesinde 9'a basarsam 6 yazacak. shift+9'a basarsam & yazacak. böylece 6 tuşuna ihtiyaç duyduğumda veya & ibaresine ihtiyaç duyarsam elimde kullanabileceğim bir alternatif olacak. Ekran klavyesi uygulamasını açarak 9 tuşuna tıklarım ve 6 yazmış olurum. shift+9'a tıklarım ve & yazmış olurum.
Not: w, 6 ve 1 tuşları pek kullanmadığım için bu tuşların işlevini değiştirmeyi seçtim.
Bu arada klavyede kafan karışmıyor mu, diye soranlara w tuşunu söküp w'nun tuş yuvasına s tuşunu taktım. 1 tuşunu söküp u tuşunu; 6 tuşunu söküp 9 tuşunu taktım.
klavye dizilimi şu şekilde oldu:
"u2345978 0*-
qserty ıopğü
a dfghjklşi,
<zxcvbnmöç.
Klavyeme içecek döküldü. Bazı tuşlarım çalışmıyor. Yeni klavye alana kadar idare etmek için yazılımsal değişiklik yapmak istiyorum. Autohotkey v2 ile çalışmayan tuşların yerine kullanmadığım tuşları atamak istiyorum. Çalışmayan tuşlarım {s} ve {u} . {s} yerine {"} tuşunu atamak istiyorum. {u} yerine de {<} tuşunu atamak istiyorum.
" tuşuna bastığımda s yazsın. < tuşuna bastığımda da u yazsın.
Bunun için kod gerekiyormuş. Araştırdım ama beceremedim. Yazılımdan anlamıyorum malesef. Bana yardımcı olur musunuz?
keycode lazım olursa da:
Turkish Q - Scancodes - Keyboard Layout Info
See scancodes for Turkish Q as defined in KBDTUQ.DLL.
kbdlayout.info
Yardımcı olmak için klavuz:
Quick Reference | AutoHotkey v2
This page contains information about the currently used version, the authors, the license, and a quick overview of the documentation.
www.autohotkey.com
ChatGPT yardımcı oldu. kod şu şekilde hazırlanıyor:
remap_key.ahk
adında bir dosya oluşturuyoruz.
sağ tuş > edit script
Kod:
; Remap 's' to 'w'
w::s
; Remap 'u' to '1'
1::u
; Remap '9' to '6'
6::9
; Remap 'w' to 's'
s::w
; Remap '1' to 'u'
u::1
; Remap '6' to '9'
9::6
Kod:
; Remap 's' to 'w'
w::s
Kod:
; Remap 'u' to '1'
1::u
Kod:
; Remap '9' to '6'
6::9
bu tuşlar yalnızca fiziksel klavyede işlevleri değişmiyor, aynı zamanda Ekran Klavyesi uygulamasındaki tuşların da işlevini değiştiriyor. Bu yüzden artık elimde w, 1, (shift+1 olan) ! , 6 ve (shift+6 olan) & tuşları kullanamadığım için, fiziksel klavyedeki bozuk tuşları kullanamadığımdan, o bozuk tuşlar yerine tam tersi işlevlerini de koda ekledim.
Kod:
; Remap 'w' to 's'
s::w
Kod:
; Remap '1' to 'u'
u::1
Kod:
; Remap '6' to '9'
9::6
Not: w, 6 ve 1 tuşları pek kullanmadığım için bu tuşların işlevini değiştirmeyi seçtim.
Bu arada klavyede kafan karışmıyor mu, diye soranlara w tuşunu söküp w'nun tuş yuvasına s tuşunu taktım. 1 tuşunu söküp u tuşunu; 6 tuşunu söküp 9 tuşunu taktım.
klavye dizilimi şu şekilde oldu:
"u2345978 0*-
qserty ıopğü
a dfghjklşi,
<zxcvbnmöç.
Son düzenleme: