HP Victus 16 R1700 işlemci normal kullanımda %100 olmuyor

Gulnare

Kilopat
Normal kullanımda işlemci hiçbir zaman %100 olmuyor. Birkaç program yüklemeye çalıştığımda, ya da arka planda dahili GPU'nun çalıştığı zamanda bu durum takılmalara sebep veriyor. İşlemcilerin %100 kullandığı tek senaryo işlemci test programları. Bu sorunu nasıl çözebilirim? İşlemciyi kısıtlayan nedir? Normal kullanım zamanında sadece 4 çekirdek kullanıyor gibi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-12 093440.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-12 093440.png
    100,7 KB · Görüntüleme: 18
  • Ekran görüntüsü 2025-12-12 093256.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-12 093256.png
    93,2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal kullanımda işlemci hiçbir zaman %100 olmuyor. Birkaç program yüklemeye çalıştığımda, ya da arka planda dahili GPU'nun çalıştığı zamanda bu durum takılmalara sebep veriyor. İşlemcilerin %100 kullandığı tek senaryo işlemci test programları. Bu sorunu nasıl çözebilirim? İşlemciyi kısıtlayan nedir? Normal kullanım zamanında sadece 4 çekirdek kullanıyor gibi.

Durumunuzu tam anlayamadım ama mesela bir oyun oynarken örnek veriyorum ekran kartı 100 watt çeksin o işlemci taş çatlasın 50-60 watt çekebilir. 60 watt da o işlemciye yeterli olur mu artık onu da sen düşün stres testlerinde çok daha fazlasını çekiyor. Yani oyun oynarken falan belirli bir yerden sonra yeteri kadar güç bulamayabilirsin.

Durumunuzu tam anlayamadım ama mesela bir oyun oynarken örnek veriyorum ekran kartı 100 watt çeksin o işlemci taş çatlasın 50-60 watt çekebilir. 60 watt da o işlemciye yeterli olur mu artık onu da sen düşün stres testlerinde çok daha fazlasını çekiyor. Yani oyun oynarken falan belirli bir yerden sonra yeteri kadar güç bulamayabilirsin.
Hayır bu sorun oyun oynarken değilde genelde uyguluma yüklerken, virüs taraması yaparken veya Windowsta dolanırken karşılaşıyorum. Mesela hikvision uygulaması ivms 4200 sadece 1 çekirdek %100 kullanıyor. Diğer işlemciler boş. Bu yüzdende ivms 4200 takılıyor. Oyun ve stres testi harici işlemciyi %100 hiç olmuyor. Uygulamalar falan çok yavaş yükleniyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı