Autohotkey virüslü mü?

KDE Plasma

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gerek yok.
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar magicbox adlı uygulama vardı hata kutucukları yapma şeyi işte. Ben de autohotkey indirdim çünkü. AHK dosyası ve açmadan önce baktım virüslü mü değil mi diye ama VirusTotal'de baktığımda 9 tane virüslü olduğunu gördüm. Ve trojan diyor. Sizce indirmemeli miyim?

Kurmayın bence.

Tamam. Ama böyle abidik gubidik sitelerden asla bir şey indirmeyin. Orijinal siteden indirin. Hatırlatayım.

Son düzenleme:
AutoHotkey açık kaynak ve güvenilir bir yazılım. Kendi başına zararlı değil. Ancak onun çalıştırdığı makrolar (.ahk dosyaları) zararlı olabilir.

AutoHotkey açık kaynak ve güvenilir bir yazılım. Kendi başına zararlı değil. Ancak onun çalıştırdığı makrolar (.ahk dosyaları) zararlı olabilir.
Makro yaptığı için mi?

Makro yaptığı için mi?
Makroları insanlar yazdığından dolayı kötü amaçlı olarak kullanılabilir. Mesela bir makro ile herhangi bir URL'den zararlı yazılım indirilip çalıştırılabilir. Fakat bunu anlamak çok basit çünkü .ahk dosyaları düz metin dosyalarıdır. İçeriğini herkes görüp okuyabilir. Dolayısıyla dikkatli olursanız sıkıntı yaşama ihtimaliniz yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…