Autotune Programı

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba son zamanlarda bir autotune programı arayışındayım forumdaki konulara baktığımda herkes bir şeyler önermiş. Ama isteğe göre değişiyor galiba.

Benim isteğim şu ses kaydedildikten sonra autotune yapmak dozunda ve gerekli kadar. Sesimdeki titremeyi gidermek ve biraz kalınlaştırmak için. Kısacası şarkı yaparken sanatçılar nasıl seslerini değiştiriyorsa onun gibi istiyorum. Yani saçma sapan robot sesleri falan değil. :D

Umarım anlatabilmişimdir çünkü autotune deyince herkes farklı bir şey anlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Programı kullanmayı öğrenmek için ne kadar çaba harcamam gerekiyor? Deneme sürümü var mı? Eğer yok ise korsan indirip denemek zorunda kalacağım eğer hoşuma giderse Macbook satın aldığım zaman bu uygulamaları da geniş çaplı olarak satın almak istiyorum. Ama bir yerden başlamak gerekiyor.

Merhaba son zamanlarda bir autotune programı arayışındayım forumdaki konulara baktığımda herkes bir şeyler önermiş. Ama isteğe göre değişiyor galiba.

Benim isteğim şu ses kaydedildikten sonra autotune yapmak dozunda ve gerekli kadar. Sesimdeki titremeyi gidermek ve biraz kalınlaştırmak için. Kısacası şarkı yaparken sanatçılar nasıl seslerini değiştiriyorsa onun gibi istiyorum. Yani saçma sapan robot sesleri falan değil. :D

Autotune kullanmayın. Ben bile kullanmıyorum. 2017 Yıllarında ilk mixing işine başladığımda kullanıyordum ama artık kullanmıyorum. Pitch Correction kullanın ve dozu fazla abartmayın. Sesin doğallığını yitirmeyecek ayarlarda kullanılması gerekir. Pitch Correction (NewTone)'daki amaç, bir şarkıcının, şarkı söylerken detone olduğu kısımları elle düzeltmektir. Amaç, sesi yapaylaştırmak değildir. Ne kadar efor sarfedersen sarfet, bir yerde azıcıkta olsa detone olabilirsin. Çünkü insan sesleri keman, gitar gibidir. Oysa Pitch Correction, frekansı düzleştirmeye yarar. Sonuna kadar açarsanız, robot gibi olabilir çünkü sesiniz tuşlu çalgıdan farksız olur yani frekansı komple düzleştirir. Her türlü endüstriyel stüdyolarda bile kullanılan birşeydir bu. Dolayısı ile sesinle oynadıysan ne anlamı var diyenlerede kafayı takmamak lazım. Hatta kullandığınızı dahi söylemeye gerek yok. Abartmazsanız, sorun olmaz.

Adobe audition CS6 autotune 8.1 öneririm.

@Erdemli Erdem sesim o kadar iyi değil elden geçirilmeden pek bir şey çıkmaz. Ergenlik dönemi olması cabası. Ben sadece sesimdeki titreşimi, çatallaşmayı yani her şeyi bozan kısmı çıkartmak istiyorum.

@414605 biraz bahsetseydiniz keşke. :D

@Ciarus daha önce kullandınız mı? Avantajları nedir?

@LaMorte virüs yemekten korkmuyor değilim biraz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı