Avast Bilgisayarı Yorar Mı?

Avast, bilgisayarı yoruyor diye çok şey duydum. Bu doğru mu? Ben antivirüs kullanmam. Windows 10'da gömülü gelen Windows Defender'i bile tamamen kapattım.
Eğer bilinçli bir kullanıcı iseniz (yani her linke atlayan biri değilseniz) antivirüs kullanmaya başlayacaksanız. Sadece Windows'un Defender adlı yazılımı size yetecektir. Üstelik sistemin bir parçası olduğundan en hafif olanıdır diyebilirim. Yani bilgisayarınızı çok yormaz.

En iyi antivirüs kullanıcıdır :like:
Güzel söylüyorsunuz ama kullanıcının da gözünden kaçabilecek bazı şeyler olabilir. Sonuçta hepimiz insanız ve hata yapabiliriz. Yani dediğim gibi eğer bilinçli bir kullanıcı iseniz sistemi çok yormayan basit bir program kullanın. Windows Defender gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bilinçli bir kullanıcı iseniz (yani her linke atlayan biri değilseniz) ve antivirüs kullanmaya başlayacaksanız. Sadece Windows'un Defender adlı yazılımı size yetecektir. Üstelik sistemin bir parçası olduğundan en hafif olanıdır diyebilirim. Yani bilgisayarınızı çok yormaz.


Haklısınız. Ama kullanıcının da gözünden kaçabilecek bazı şeyler olabilir. Sonuçta hepimiz insanız ve hata yapabiliriz. Yani dediğim gibi eğer bilinçli bir kullanıcı iseniz sistemi çok yormayan basit bir program kullanın. Windows Defender gibi.
Doğru ama antivirüs kurduğumda @Recep Baltaş duymasın. Crackler siliniyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi antivirüs kullanıcı değildir. Windows sistemlerde antivirüs yazılımları kurmak zorunluktur.

Şifrelerin önemli değil, sistemin yavaşlaması umrunda değil, seni adım adım izlemeleri gereksizse kullanmayın.

Kaliteli güvenlik yazılımları kullanmak önemlidir. Artık bilinmeyen linke tıklamama ile zararlı bulaşmaz düşüncesinden uzak durun.

Soruna cevap ise aktif olarak çalışan her yazılım sistem kaynaklarını kullanır. Avast! da buna dahil.
 
En iyi antivirüs kullanıcıdır :like:
Öyle birşey sizler için geçerli değil. Mıller'in de dediği gibi internete girdiğin an log topluyor musun? Görev yöneticin devamlı açık mı? Cevabın hayır ise lafa değil AV'ye bakacaksın.
 
Ben şu an hiç bir güvenlik yazılımı kullanmıyorum. Avast konusuna gelince ise sistemi yormayan güvenlik yazılımıdır. Bilgisayarın güçlü ise Kaspersky satın al derim. Güncel kullandıkça sistemi yormaz. Ben güvenlik yazılımı kullanmış olsaydım Kaspersky kullanırdım. Kesinlikle satın al pişman olmassın.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı