AVDN virüsünden nasıl silinir?

muhammedali4880

Hectopat
Ve onları kurtarınca .Avdn formatında oluyorlar nasıl düzelteceğim? PC'yi sıfırladıgım için eski bir tarihe de dönemiyorum.
Bir de sistem geri yüklemeleri tam konum olarak nereye yükleniyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun.
  • Uzantılar mesela .mp4 iken, .avdn oluyorsa fidye zararlısı bulaşmıştır.
  • Bilgisayarı sıfırlamayı önermiyorum. Temiz kurulum ve sıfırlama farklı şeylerdir. Sadece ikisi arasından tercih yapılacaksa temiz kurulum öneririm.
  • Sistem geri yükleme AV değildir, zararlıları temizleyeceğinin veya sizi zararlılardan koruyacağının güvencesi yoktur. Sistem geri yükleme noktanız da dosyalarınız gibi şifrelendiyse geri yüklemek yarardan çok zarar getirebilir.

Malwarebytes ile sisteminizi tarattınız mı?
Güvenlik yazılımını dosyalar şifrlenmeden önce yüklemesi gerekirdi. Olan olmuş artık. İş işten geçtikten ve fidye zararlısı bulaştıktan sonra güvenlik yazılımı sistemdeki zararlı yazılımı temizleyebilir yalnızca. Şifrelenmiş dosyaları çözemez. Eğer bu olaydan önce kaliteli bir AV yüklense tüm kötü gidişatı durdurabilirdi. :)

Etiket işlememiş sanırım yeni gördüm.

Öncelikle geçmiş olsun. Henüz bu zararlının şifrelediği dosyaları kurtarmak için bir decrypt aracı yok.

Sistem geri yükleme yapmayın ve şifreli dosyaları güvenli bir yerde sakla. İleride çözüm aracı çıkarsa kurtarmayı denersiniz.

Ve onları kurtarınca .Avdn formatında oluyorlar
Nasıl kurtarıyorsun?
Rehberi takip edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı