QuasarWhisper
Hectopat
- Makaleler
- 1
AVG'nin veritabanı çok iyi forumda yaptığımız ilk testte Kaspersky'ı ezici bir üstünlükle geçti ancak 2.testte 1 virüs daha fazla kaçırdı Kaspersky'dan. Ben AVG kullanıyorum MBAM'a tarama konusunda yaklaşamaz bile tarama konusunda hiç bir AV yaklaşamaz MBAM'a çünkü MBAM bir Anti-Malware Anti-Virüs değil, tarama konusunda da fena değil ancak MBAM'ı geçemez mesela MBAM'da gerçek zamanlı koruma konusunda geçemez AVG'yi. Bana sorarsan AVG bir Kaspersky eder, hatta Kaspersky'dan daha iyi bile olduğunu düşünüyorum. Kaspersky davranışsal olarak iyi engelliyor yani virüsü açtırsa bile sonrasında yakalayabiliyor, AVG'de tam tersi açtırmamaya direkt engellemeye çalışıyor yani bu konuda daha iyi (bunu Kaspersky'da yapıyor ancak daha kötü yapıyor çünkü veritabanı AVG kadar iyi değil) açtıktan sonra da engelleme kabiliyetine sahip ama Davranış kalkanı sayesinde uygulamaları izleyip engelleyebiliyor. Bana sorarsan bence AVG Kaspersky'dan daha iyi. MBAM Free+ AVG kullanabilirsin. Tarama amaçlı MBAM, Gerçek Zamanlı olarak AVG. Web koruması konusunda biraz kötü AVG ama emin ol kötü bir Anti-Virüs değil. Güvenle kullanabilirsin.Bir Kaspersky, MBAM eder mi hala?
@731001
AVG'nin veri tabanı çok iyi forumda yaptığımız ilk testte Kaspersky'ı ezici bir üstünlükle geçti ancak 2.testte 1 virüs daha fazla kaçırdı Kaspersky'dan. Ben AVG kullanıyorum MBAM'a tarama konusunda yaklaşamaz bile tarama konusunda hiçbir av yaklaşamaz MBAM'a çünkü MBAM bir anti-malware Anti-Virüs değil, tarama konusunda da fena değil ancak MBAM'ı geçemez mesela MBAM'da gerçek zamanlı koruma konusunda geçemez AVG'yi. Bana sorarsan AVG bir Kaspersky eder, hatta Kaspersky'dan daha iyi bile olduğunu düşünüyorum. Kaspersky davranışsal olarak iyi engelliyor yani virüsü açtırsa bile sonrasında yakalayabiliyor, AVG'de tam tersi açtırmamaya direkt engellemeye çalışıyor yani bu konuda daha iyi (bunu Kaspersky'da yapıyor ancak daha kötü yapıyor çünkü veri tabanı AVG kadar iyi değil) açtıktan sonra da engelleme kabiliyetine sahip ama davranış kalkanı sayesinde uygulamaları izleyip engelleyebiliyor. Bana sorarsan bence AVG Kaspersky'dan daha iyi. MBAM Free+ AVG kullanabilirsin. Tarama amaçlı MBAM, gerçek zamanlı olarak AVG. Web koruması konusunda biraz kötü AVG ama emin ol kötü bir Anti-Virüs değil. Güvenle kullanabilirsin.
Bana sorarsan Kaspersky'dan daha iyi AVG. Kaspersky fanboyları beni linçleyebilir, bana böyle geliyor. Testlerde de daha başarılı sonuçlar gösterebiliyor AVG.1399 Virus ile gerçek zamanlı koruma testi
1399 virüs ile antivirüs veritabanı testi
Virussign adli siteden topladigim 1399 virus ile antiviruslerin veritabani gucunu test ettim. Bu sayilar biraktiklari virus sayilaridir. Eset Nod32 45 Avast-AVG Free 28 Kaspersky Free 50 (Temizlenen ama silinmeyen dosyalar 19) Bitdefender Free 18 Webroot Free 383 Norton Antivirus Plus 12...www.technopat.net
5142 virus ile antivirus gercek zamanli koruma testi
Onceki test konularindan daha yuksek bir virus oraniyla antiviruslerin gercek zamanli koruma ozelliklerini test ettim. Sonuclar cok degisken degil ama daha net bir sonuc elde ettik diyebilirim. @Fıratt_To @Noch @Windows7 Kullanıcısı @Emir Bozat @cfwfan Onceki konular...www.technopat.net
![]()
Malware Protection Test March 2024
The Malware Protection Test March 2024 assesses program’s ability to protect a system against malicious files before, during or after execution.www.av-comparatives.org
(AVG ile Avast aynı uygulama, aynı veritabanlarını kullanıyorlar o yüzden Avast Free'nin testlerini AVG Free olarak sayabilirsin.)![]()
Real-World Protection Test February-March 2024 - Factsheet
AV-Comparatives' Consumer Real-World Protection Factsheet Results for February-March 2024 is now released!www.av-comparatives.org
Aslında kaplamıyor, her virüs için özel veri tabanı yapmıyorlar zaten virüslerin içerisinde genelde hep diğer virüslerin çalışmasını sağlayan kodlar bulunur, yani bir anti-virüs 100 kod ile belki 1000 belki 10000 virüsü yakalayabilir. Ayrıca bazı antivirüsler internetten'de yararlanıyorlar. Yani veritabanında olmayan bir dosyayı laboratuvar alanına gönderip o şekilde bulabiliyorlar. Ve antivirüsler sadece veritabanı ile bulmuyorlar kodları inceleyip analiz yaparak da bulabiliyorlar. Makine öğrenmesini araştırabilirsin.Hocam antivirüsler hakkında kafama takılan bir soru var, mesela veritabanındaki virüsler veya çalışma şekilleri vb. bunların hepsi çok fazla yer kaplaması gerekmez mi kim bilir kaç tane vardır veritabanlarında.
Hatta genelde çoğu virüs makine öğrenimi ile bulunuyor, yani pek veritabanlık bir olay yok. Veritabanı da önemli elbet ama makine öğrenimi iyi olan bir AV çok daha avantajlı.Hocam antivirüsler hakkında kafama takılan bir soru var, mesela veritabanındaki virüsler veya çalışma şekilleri vb. bunların hepsi çok fazla yer kaplaması gerekmez mi kim bilir kaç tane vardır veritabanlarında.
Aslında kaplamıyor, her virüs için özel veri tabanı yapmıyorlar zaten virüslerin içerisinde genelde hep diğer virüslerin çalışmasını sağlayan kodlar bulunur, yani bir Anti-Virüs 100 kod ile belki 1000 belki 10000 virüsü yakalayabilir. Ayrıca bazı antivirüsler internetten'de yararlanıyorlar. Yani veritabanında olmayan bir dosyayı laboratuvar alanına gönderip o şekilde bulabiliyorlar. Ve antivirüsler sadece veri tabanı ile bulmuyorlar kodları inceleyip analiz yaparak da bulabiliyorlar. Makine öğrenmesini araştırabilirsin.
Hatta genelde çoğu virüs makine öğrenimi ile bulunuyor, yani pek veritabanlık bir olay yok. Veri tabanı da önemli elbet ama makine öğrenimi iyi olan bir av çok daha avantajlı.
Malware dediğimiz şey tüm virüslerin genel adı Trojan, Worm vb tüm virüslerin genel adıdır Malware.Sağ olun. Bu arada, Google icat edileli çok oldu fakat merak ettiğim bir soru var da, malware ile virüsün farkı ne tam olarak? Sizden de dinlemek isterim![]()
Aslında kaplamıyor, her virüs için özel veri tabanı yapmıyorlar zaten virüslerin içerisinde genelde hep diğer virüslerin çalışmasını sağlayan kodlar bulunur, yani bir Anti-Virüs 100 kod ile belki 1000 belki 10000 virüsü yakalayabilir. Ayrıca bazı antivirüsler internetten'de yararlanıyorlar. Yani veritabanında olmayan bir dosyayı laboratuvar alanına gönderip o şekilde bulabiliyorlar. Ve antivirüsler sadece veri tabanı ile bulmuyorlar kodları inceleyip analiz yaparak da bulabiliyorlar. Makine öğrenmesini araştırabilirsin.
Hatta genelde çoğu virüs makine öğrenimi ile bulunuyor, yani pek veritabanlık bir olay yok. Veri tabanı da önemli elbet ama makine öğrenimi iyi olan bir av çok daha avantajlı.
Malware dediğimiz şey tüm virüslerin genel adı trojan, worm vb tüm virüslerin genel adıdır malware.
Sağ olun. Bu arada, Google icat edileli çok oldu fakat merak ettiğim bir soru var da, malware ile virüsün farkı ne tam olarak? Sizden de dinlemek isterim![]()
Bu arada normalde ilgi alanım eskiden oyun yapmaktı sonra yapay zeka ve antivirüs gibi şeylere yöneldi daha çok pythton ile makine öğreniyordum BTK Akademi'den hatta bir kursa gitmeyi düşünmüştüm gerçek hayatta fakat insanlardan utandım ve ailemi zora sokmak istemedim. Daha çok BTK akademidem bırakma sebebim, birincisi sanırım mikrofonları BİM'den almışlar ikincisi Python biliyorum fakat (tabii kimse bana kolay olacağını söylemedi) bazı kafamı karıştıran yerler oluyor ben de "amaaan başlarım çalışmıyorum lan" deyip bırakıyorum.
Ama anti malware ile anti virüs biraz farklı.
İstikrarlı çalışırsanız eminim bir yerlere gelirsiniz, ileride bir av yapma planım var desem yalan olmaz ama zor, çok zor...
Anti virüs daha çok veritabanına göre, imzalara göre falan yaklaşıyor ve çok tedirgin davranmıyor. FP çok bulmuyor ve gerçek zamanlı koruma konusunda daha iyi. Çok sezgisel davranmıyor ancak Anti Malware sürekli güncelleme alıyor ve çok sezgisel davranıyor yani en yeni virüslere karşı sezgisel davrandığı için çok daha başarılı oluyor, Anti Malware ileriye yönelik, agresif davranıyor ayrıca da tarama ile bulup kaldırabiliyor. FP çok fazla bulabiliyor. Yeniye yönelik yani, AntiVirüs ise direkt engelliyor, sezgisel davranış elbet kullanıyor ancak Anti Malware kadar detaylı incelemiyor, genelde veritabanı, imza, makine öğrenimi yapıp salıyor. Kısaca AntiVirüs işini sağlama alıyor yeni virüslere karşın daha savunmasız kalıyor, virüsleri direkt buluyor ancak Anti Malware çok fazla sezgisel davranıp yeni virüsleri veritabanında olmasa bile çok rahat bulabiliyor, gerçek zamanlı koruma konusunda pek iyi değil yanlış alarm verme olasılığı yüksek.Tek başınıza yapmanız çok çok zor. Çocuğunuza emanet etseniz belki. Ekip olarak da çalışıp yapmak çok zor. En iyisi şirket kurmak, bunun üzerine çalışmanızı öneririm. Bu arada, anti malware ile anti virüsün farkı nedir?
Bu arada ben böyle dedim diye sakın MBAM Premium falan kullanmayın, gerçek zamanlı koruması zayıf, aman dikkat patlarsınız sonra. Gerçek zamanlı koruma konusunda her zaman daha iyidir AntiVirüs tarama konusunda ise Anti Malware daha iyidir.Anti virüs daha çok veritabanına göre, imzalara göre falan yaklaşıyor ve çok tedirgin davranmıyor. FP çok bulmuyor ve gerçek zamanlı koruma konusunda daha iyi. Çok sezgisel davranmıyor ancak Anti Malware sürekli güncelleme alıyor ve çok sezgisel davranıyor yani en yeni virüslere karşı sezgisel davrandığı için çok daha başarılı oluyor, Anti Malware ileriye yönelik, agresif davranıyor ayrıca da tarama ile bulup kaldırabiliyor. FP çok fazla bulabiliyor. Yeniye yönelik yani, AntiVirüs ise direkt engelliyor, sezgisel davranış elbet kullanıyor ancak Anti Malware kadar detaylı incelemiyor, genelde veritabanı, imza, makine öğrenimi yapıp salıyor. Kısaca AntiVirüs işini sağlama alıyor yeni virüslere karşın daha savunmasız kalıyor, virüsleri direkt buluyor ancak Anti Malware çok fazla sezgisel davranıp yeni virüsleri veritabanında olmasa bile çok rahat bulabiliyor, gerçek zamanlı koruma konusunda pek iyi değil yanlış alarm verme olasılığı yüksek.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.